Υλικά για 4 άτομα
1 κουνουπίδι
400 γρ. μανέστρα (κριθαράκι)
1 κουτί ψιλοκομμένη ντομάτα ή 3-4 ντομάτες ψιλοκομμένες
5 κ.σ. ελαιόλαδο
1/2 κ. του γλυκού κανέλα
αλάτι πιπέρι
1 1/2 ποτήρι νερό
Πλένουμε και κόβουμε σε φουντίτσες το κουνουπίδι. Το αλατοπιπέρωνουμε και το αλευρώνουμε ελαφρά.
Βάζουμε σε ένα ταψί τις ψιλοκομμένες ντομάτες με το ελαιόλαδο και 1 1/2 ποτήρι νερό. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και βράζουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς.
Όταν βράσει, ρίχνουμε τη μανέστρα και ανάμεσα βάζουμε τις φουντίτσες κουνουπιδιού.
Ψήνουμε για 40-45 λεπτά.
Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και πασπαλίζουμε με την κανέλλα.