Επιστρέφω στο σάιτ με μοναδικό λόγο ότι μου το ζήτησε η κοπέλα μου που έγινε και αυτή βέγκαν.
Και για να το γιορτάσω θα γράφω την συνταγή για τον αρχαίο μπακλαβά, την γκιουλάτς.
Υλικά:
12 φύλλα για γκιουλάτς (φύλλα ρυζιού)
200γρ. φυστίκι αράπικο, αλεσμένο στο μούλτι
3 λίτρα γάλα σόγιας
600 γρ. ζάχαρη (εγώ έβαλα φρουκτόζη βέγκαν σε λιγότερη ποσότητα)
1 ταψί στρογγυλό στο μέγεθος των φύλλων
Βράζουμε το γάλα με την ζάχαρη. Μετά παίρνουμε 6 φύλλα και όπως τα βάζουμε,
χύνουμε στο κάθε ένα ξεχωριστά αρκετό ζαχαρόγαλα ώστε να βρεχτεί και να μαλακώσει.
Μετά, απλώνουμε πάνω στο έκτο φύλλο 150 γραμμάρια από το φυστίκι. Συνεχίσουμε με τον ίδιο
τρόπο για τα επόμενα 6 φύλλα. Μετά περιμένουμε για 20 περίπου λεπτά και στο πάνω μέρος της γκιουλάτς μπορούμε να βάλουμε το φυστίκι που απέμεινε και (προαιρετικά) ρόδια. Μετά το φυλάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες μέχρι να παγώσει και σερβίρουμε.
