χορτοφαγία: στάση ζωής

Αποστολέας Θέμα: Güllaç  (Αναγνώστηκε 1517 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος armando

• New Kid in The Block
  • **
  • Φύλο: Άντρας
  • Confucius says "Go Vegan!"
Güllaç
« στις: Οκτώβριος 28, 2007, 12:03:27 πμ »
Επιστρέφω στο σάιτ με μοναδικό λόγο ότι μου το ζήτησε η κοπέλα μου που έγινε και αυτή βέγκαν.
Και για να το γιορτάσω θα γράφω την συνταγή για τον αρχαίο μπακλαβά, την γκιουλάτς.

Υλικά:
12 φύλλα για γκιουλάτς (φύλλα ρυζιού)
200γρ. φυστίκι αράπικο, αλεσμένο στο μούλτι
3 λίτρα γάλα σόγιας
600 γρ. ζάχαρη (εγώ έβαλα φρουκτόζη βέγκαν σε λιγότερη ποσότητα)
1 ταψί στρογγυλό στο μέγεθος των φύλλων

Βράζουμε το γάλα με την ζάχαρη. Μετά παίρνουμε 6 φύλλα και όπως τα βάζουμε,
χύνουμε στο κάθε ένα ξεχωριστά αρκετό ζαχαρόγαλα ώστε να βρεχτεί και να μαλακώσει.
Μετά, απλώνουμε πάνω στο έκτο φύλλο 150 γραμμάρια από το φυστίκι. Συνεχίσουμε με τον ίδιο
τρόπο για τα επόμενα 6 φύλλα. Μετά περιμένουμε για 20 περίπου λεπτά και στο πάνω μέρος της γκιουλάτς μπορούμε να βάλουμε το φυστίκι που απέμεινε και (προαιρετικά) ρόδια. Μετά το φυλάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες μέχρι να παγώσει και σερβίρουμε.

Ντροπή σε όποιον γονέα στερεί από το παιδί του ένα happy meal. Πως αλλιώς θα γίνει ένα καλό, παχύσαρκο, καρδιακό πρόβατο των πολυεθνικών που μας εκμεταλλεύονται; Από που

Αποσυνδεδεμένος LiZaArD

• Θαμώνας
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Χορτοφαγικές Συνταγές
Απ: Güllaç
« Απάντηση #1 στις: Οκτώβριος 28, 2007, 09:09:56 πμ »
βρε καλώς το παιδί :) συγχαρητήρια και στην κοπέλα σου.
Συνήθιζε δε να κυριαρχείς επάνω στα ακόλουθα. Στην κοιλιά και στον ύπνο, στη λαγνεία και στο θυμό. Ποτέ να μη κάνεις κάτι αισχρό, ούτε μαζί με άλλους, ούτε μοναχός.

Αποσυνδεδεμένος falafel punk

• New Kid in The Block
  • **
Απ: Güllaç
« Απάντηση #2 στις: Οκτώβριος 28, 2007, 09:33:56 πμ »
τι ειναι αυτά τα φύλα ρυζιού? είναι αυτά τα ίδια που χρησιμοποιούμε στα κινέζικα σπρινγκ ρολς?
Chaos is not entropy, Chaos is not death, Chaos is not a commodity. Chaos is continual creation.
Chaos never died.

Copyright © χορτοφαγία: στάση ζωής