χορτοφαγία: στάση ζωής

Αποστολέας Θέμα: Γαλα για καφε ?  (Αναγνώστηκε 3815 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος leica

• Θαμώνας
  • Φύλο: Γυναίκα
  • (●^ω^●)
Απ: Γαλα για καφε ?
« Απάντηση #15 στις: Μάιος 05, 2008, 09:05:52 πμ »
Πιστευω οτι ο καφες ειναι πιο ωραιος και ωφελιμος σκετος. Ουτε ζαχαρη ουτε γαλα, ουτε υποκαταστατα. Και μαλιστα σε μικρες ποσοτητες. Οταν ειναι καλης ποιοτητας (οχι στιγμιαιος >:() κανει πολυ καλο, και εχει και αντιοξειδωτικα. Προστατευει απο την νοσο του Παρκινσον, το καρκινο του εντερου, τις ιμικρανιες, την κιρρωση του ηπαττος, και τα καρδιαγγειακα νοσηματα. Αλλα μονο ο καφες δεν φτανει. Πρεπει να ειναι μερος μιας Vegan διατροφης.
Κατα την γνωμη μου ο πιο καλος ειναι ο ελληνικος καφες.

Αποσυνδεδεμένος psyhunterson

• Addicted
  • human mind is a parachute.It works when it is open
« Απάντηση #16 στις: Μάιος 05, 2008, 03:08:46 μμ »
Λίλυ θα διαφωνήσω μαζί σου.  Η καφεϊνη που περιέχεται στον ΚΑΒΟΥΡΝΤΙΣΜΕΝΟ καφέ του εμπορίου είναι πολύ βλαβερή ακόμα και σε μικρές ποσότητες. Οι διάφορες έρευνες που γίνονται για να βρουν τις δήθεν αρετές του καφέ για να δικαιολογούμε τον εθισμό ή τις απολαύσεις μας, εστιάζουν σε μεμονωμένα πράγματα. Βρίσκεται ένα καλό χωρίς να λαμβάνεται υπόψη τα ένα σωρό άλλα κακά που κάνει. Η πολύ μικρή ποσότητα σίγουρα δεν είναι ικανή να σου δημιουργήσει προβλήματα όμως αν συνηθίσεις την ουσία επί καθημερινής βάσης, όση και αν είναι η ποσότητα, δηλητηριάσεζαι καθημερινά χωρίς να το καταλάβεις. Μιλώ πάντα για τον καβουρντισμένο, επεξεργασμένο καφέ οποιουδήποτε τύπου που βρίσκουμε στο εμπόριο. Μόνο ο ωμός καφές μπορεί να είναι φιλικός με το σώμα μας. Όπως ακριβώς γίνεται και με το κακάο.
Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΟ ΕΠΙΜΟΝΗ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ...     Άλμπερτ Αϊνστάϊν

Αποσυνδεδεμένος foxy vegan

• Διαχειρίστρια
  • Addicted
    • Ανθρωποι-Ζωα-Περιβαλλον: Ειμαστε ΕΝΑ
« Απάντηση #17 στις: Μάιος 05, 2008, 05:15:54 μμ »
Πάω να πιω ένα δηλητήριο περιποιημένο γιατί σκουντουφλάω από τη νύστα  :P ;D
Σεξισμός=Ρατσισμός=Σπισισμός
No one is free when others are oppressed.

Αποσυνδεδεμένος psyhunterson

• Addicted
  • human mind is a parachute.It works when it is open
« Απάντηση #18 στις: Μάιος 05, 2008, 05:37:37 μμ »
:D :D :D :D
Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΟ ΕΠΙΜΟΝΗ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ...     Άλμπερτ Αϊνστάϊν

• Διαχειρίστρια
  • Addicted
« Απάντηση #19 στις: Μάιος 05, 2008, 05:38:15 μμ »
Έτσι έτσι  :D

Αποσυνδεδεμένος leica

• Θαμώνας
  • (●^ω^●)
« Απάντηση #20 στις: Μάιος 05, 2008, 06:32:20 μμ »
Κι εγω ηπια μονο ενα δηλητηριο, και το αλλο το ξεχασα και κρυωσε και τωρα δεν πινεται.
Ο καφες αν δεν ειναι φρεσκος ειναι πολυ τοξικος. Παλια στο γραφειο καναν ενα καφε γαλλικο και τον πιναν 3 ωρες, φανταζομαι παντου συμβαινει. Μην το πινετε αυτο τον καφε, θα αρρωστησετε.

Αποσυνδεδεμένος AVS

• Sr. Member
« Απάντηση #21 στις: Μάιος 05, 2008, 07:33:38 μμ »
Κι εγω ηπια μονο ενα δηλητηριο, και το αλλο το ξεχασα και κρυωσε και τωρα δεν πινεται.
Ο καφες αν δεν ειναι φρεσκος ειναι πολυ τοξικος. Παλια στο γραφειο καναν ενα καφε γαλλικο και τον πιναν 3 ωρες, φανταζομαι παντου συμβαινει. Μην το πινετε αυτο τον καφε, θα αρρωστησετε.

:( Δεν το ηξερα!παιρνω βιολογικο γαλλικο καφε και επειδη τον πινω σκετο και κρυο,φτιαχνω 4-5 κουπες μαζι και τις πινω ολο το 24ωρο

Αποσυνδεδεμένος leica

• Θαμώνας
  • (●^ω^●)
« Απάντηση #22 στις: Μάιος 05, 2008, 08:14:50 μμ »
Ολο το 24 ωρο?  :o Μπορεις να κανεις λιγο λιγο? Πχ με μικρο French press?

Αποσυνδεδεμένος AVS

• Sr. Member
« Απάντηση #23 στις: Μάιος 05, 2008, 09:07:22 μμ »
ναι αυτο θα κανω τωρα,δεν το ηξερα

• Διαχειρίστρια
  • Addicted
« Απάντηση #24 στις: Μάιος 06, 2008, 04:06:43 πμ »
Κι εγώ Λίλυ δεν το ήξερα. Αλλά γιατί συμβαίνει;  ???
Πως γίνεται τοξικός άμα κρυώσει....Πρώτη φορά το ακούω!

Αποσυνδεδεμένος leica

• Θαμώνας
  • (●^ω^●)
« Απάντηση #25 στις: Μάιος 06, 2008, 03:47:55 μμ »
Οση ωρα περναει απο την στιγμη που τον φτιαχνουμε τοσο αυξανεται η οξυτητα του (Ph) με τρελους ρυθμους, και τοσο πιο τοξικος για το σωμα μας. Πχ αν αφησουμε εναν καφε πανω απο 1/2 ωρα και κρυωσει, ειναι για πεταμα.

Ηξερα μια κοπελα που εβαζε λιγο αλατι  :o στον καφε μετα απο 1 ωρα, και τον ξαναζεσταινε, και ελεγε οτι ειναι μια χαρα... Εγω αμφιβαλω. :-X

• Διαχειρίστρια
  • Addicted
« Απάντηση #26 στις: Μάιος 06, 2008, 05:42:50 μμ »
Χμμμ ενδιαφέρον. Θα το ψάξω αν είναι να το διαδώσω.  angel Γιατί πάρα πολύ άνθρωποι το κάνουν αυτό.

Αποσυνδεδεμένος Touloumbaki

• Sr. Member
  • Σκέψου θετικά! Δράσε θετικά!
« Απάντηση #27 στις: Μάιος 18, 2009, 07:35:11 μμ »
Ακολουθηστε την φυση σας...οταν νυσταζετε να κοιμαστε και να μην πινετε καφεδες...προσωπικα δεν ειχα αναγκη ποτε τον καφε...δεν μπορω να καταλαβω ολους αυτους τους ανθρωπους που λενε οτι αν δεν πιουν "μια κουπα καφε το πρωι και τεσσερα τσιγαρα" οπα λαθος, αυτο ειναι ενα τραγουδι του Παπαζογλου...
αν λοιπον δεν πιουν καφε το πρωι, δεν μπορουν να ανοιξουν ματι...μαλιστα εμενα ο καφες δεν με πιανει..θυμαμαι πριν απο 15 χρονια που ηταν να δωσω Πανελληνιες και ειχα διαβασμα (υποτιθεται) επινα καφε η κακαο και μετα επεφτα για υπνο...ξερετε γιατι; επειδη το διαβασμα ηταν αυτο που με απωθουσε τοσο, που κι ο καφες δεν μου εκανε τιποτα.Προφανως γι αυτο και δεν εγινα επιστημονας, απο τους καφεδες που επινα και κοιμομουνα...
:D :D :D :D Δεν νομίζω η προϊσταμένη μου να συμφωνεί μαζί σου να ακολουθησω την φύση μου γιατί τότε θα κοιμηθώ στην δουλειά μου. Ειδικά αν έχω αρρώστους σε νυχτερινή βάρδεια ειναι σκέτο μαρτύριο να μη πιω καφέ!!! Σβήνουν όλα τα φώτα στο θάλαμο και αγωνίζομαι να μην  κοιμηθώ η κακομοίρα!! Μήπως να αλλάξω επάγγελμα!! Οσο για το ότι δεν έγινες επιστήμονας....καλά μην σκας και οι γιατροί, χασάπηδες είναι όλοι τους!! Πειραματίζονται ποιός θα σε ξαποστείλει πρώτος!! Τελευταία ξαπόστειλαν έτσι και τον μπαμπάκα μου σε χρόνο ρεκόρ!! Καλύτερα που δεν έγινες!!
Τα ζώα είναι οι φίλοι μου και όχι η τροφή μου
Αγαπάω τον πλανήτη μου, νοιάζομαι για την γή μου!!!

Αποσυνδεδεμένος Touloumbaki

• Sr. Member
  • Σκέψου θετικά! Δράσε θετικά!
« Απάντηση #28 στις: Μάιος 18, 2009, 07:44:16 μμ »
Πιστευω οτι ο καφες ειναι πιο ωραιος και ωφελιμος σκετος. Ουτε ζαχαρη ουτε γαλα, ουτε υποκαταστατα. Και μαλιστα σε μικρες ποσοτητες. Οταν ειναι καλης ποιοτητας (οχι στιγμιαιος >:() κανει πολυ καλο, και εχει και αντιοξειδωτικα. Προστατευει απο την νοσο του Παρκινσον, το καρκινο του εντερου, τις ιμικρανιες, την κιρρωση του ηπαττος, και τα καρδιαγγειακα νοσηματα. Αλλα μονο ο καφες δεν φτανει. Πρεπει να ειναι μερος μιας Vegan διατροφης.
Κατα την γνωμη μου ο πιο καλος ειναι ο ελληνικος καφες.
Συμφωνώ και επαυξάνω ! Ο γιατρός μου είναι γενικός αλλά και ομοιοπαθητικός γιατρός και μου είπε πως αν και κάνω ομοιοπαθητική μπορώ να πιώ ελληνικό καφέ και εσπρέσο!!! Πως το αιτιολογίσε; Οι καφέδες που αφήνουν κατακάθει ακόμα κι αν έχουν δυνατή γεύση δεν κάνουν ζημιά. Ο χειρότερος όλων που πρέπει όλοι μας να τον καταργήσουμε είναι ο στιγμιαίος καφές. Το ότι αυτός κυρίως χρειάζεται γάλα και ζάχαρη για να μην μας ανατινάξει λέει πολλά!! Αν λοιπόν αυτά τα λέει ομοιοπαθητικός που είναι και βίγκαν εμένα μου περισσεύει και τον ακολουθώ κατά γράμμα!! Βέβαια κάνω και την ανάλογη θεραπεία γιατί για ορισμένες θεραπείες πρέπει να κόψεις  τελείως τον καφέ όπως το είχα κάνει όταν έκανα θεραπεία του ανοσοποιητικού συστήματος!! Θα σας φανεί πολύ αστείο αυτό που θα πω αλλά όταν έχω ανάγκη να κόψω μια συνήθεια ζητάω βοήθεια από τον αρχάγγελο Ραφαήλ!! Αυτός με βοήθησε να κόψω μαχαίρι το κρέας και το ψάρι και τα έκοψα αμέσως!!!!! Ποιά;;; εγώ!! Που έτρωγα τα σουβλάκια τρια-τρία!!!  blush blush blush
Τα ζώα είναι οι φίλοι μου και όχι η τροφή μου
Αγαπάω τον πλανήτη μου, νοιάζομαι για την γή μου!!!

Αποσυνδεδεμένος apokalupsh

• Sr. Member
« Απάντηση #29 στις: Σεπτέμβριος 18, 2009, 04:31:49 μμ »
εμένα ο δικός μου ομοιοπαθητικός μου απαγορευει οποιονδήποτε καφέ - που ετσι κι αλλιως δεν επινα ποτε- και φυσικά ότιδηποτε με καφεινη (πχ coca cola) και μεντα, γαρυφαλλο και τα σχετικά.

προσωπικά δεν εχω θεμα με το ξυπνημα το πρωι, αφου δεν επινα ποτε καφε. ομως εχω ακουσει πως ενα μηλο το πρωι σε ξυπναει καλυτερα απο τον καφε, και πολυ πιο φυσικα... για δοκιμαστε σιγα σιγα οσοι θελετε με ενα μηλαρακι το πρωι! και οσο για το απογευμα?? υπαρχουν και αλλα υπεροχα ροφηματα!  :)

Copyright © χορτοφαγία: στάση ζωής