χορτοφαγία: στάση ζωήςΑποστολέας Θέμα: Θάνατος στα ρηχά  (Αναγνώστηκε 1004 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος foxy vegan

  • Διαχειρίστρια
  • Addicted
  • *****
  • Μηνύματα: 8565
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Ανθρωποι-Ζωα-Περιβαλλον: Ειμαστε ΕΝΑ
Θάνατος στα ρηχά
« στις: Νοέμβριος 02, 2007, 06:12:58 μμ »
Κίνδυνος εξαφάνισης για το ένα τρίτο των ψαριών γλυκού νερού στην Ευρώπη

Περισσότερα από ένα στα τρία είδη ψαριών του γλυκού νερού στην Ευρώπη διατρέχουν κίνδυνο εξαφάνισης λόγω της κατάρρευσης των οικοσυστημάτων από τις επιπτώσεις της βιομηχανίας και της συστηματικής γεωργίας, προειδοποιεί την Πέμπτη η World Conservation Union (IUCN).

Έρενα Ελβετών και Γερμανών ερευνητών για λογαριασμό της διεθνούς οργάνωσης αποκάλυψε δυσοίωνες ενδείξεις για 200 από τα 552 γνωστά είδη που ζουν στην ήπειρο.

Δώδεξα ευρωπαϊκά είδη ψαριών του γλυκού νερού έχουν ήδη εξαφανιστεί, εκτιμά η IUCN, ένα δίκτυο φορέων και 10.000 επιστημόνων σε 181 χώρες, που δημοσιεύει κάθε χρόνο τη λεγόμενη Κόκκινη Λίστα των απειλούμενων ειδών.

Η μεγαλύτερη απειλή προέρχεται από τις κρίσεις λειψυδρίας στη λεκάνη της Μεσογείου, καθώς τα ποτάμια στερεύουν το καλοκαίρι λόγω της κλιματικής αλλαγής. Η βαλκανική χερσόνησος συμπεριλαμβάνεται στις περιοχές όπου το πρόβλημα είναι εντονότερο.

Σημαντικές είναι επίσης οι επιπτώσεις των φραγμάτων, της αποξήρανσης, της υπεράντλησης, των ποταμόπλοιων, της υπεραλίευσης και της ρύπανσης.

Μεταξύ των ειδών που κινδυνεύουν περισσότερο είναι το ευρωπαϊκό χέλι και πολλά ενδημικά είδη, που δεν απαντώνται σε άλλες περιοχές του πλανήτη.

Στα 12 εξαφανισμένα είδη περιλαμβάνεται ο ρυγχοκορέγονος, που ζούσε σε υφάλμυρα νερά στην περιοχή της Βόρειας Θάλασσας μέχρι τη δεκαετία του 1940.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από Associated Press


Αβέβαιο το μέλλον για το ευρωπαϊκό χέλι (Anguilla anguilla)
Σεξισμός=Ρατσισμός=Σπισισμός
No one is free when others are oppressed.

 

Copyright © χορτοφαγία: στάση ζωής
Contact