yay τα κατάφερα!

Το ψωμί πέτυχε! Η κόρα έγινε μαλακή και από μέσα αφράτο!
Σας περιγράφω ακριβώς τι έκανα, υποψιάζομαι ότι κάποια από αυτά έπαιξαν ρόλο στην επιτυχία:
- Χρησιμοποίησα αλεύρι ειδικό για ψωμί (συγκεκριμένα ολικής πετρόμυλου με όλο το φύτρο σταριού). Δεν το έβαλα μόνο του, αλλά πάνω από το μισό ήταν αυτό.
- Έβαλα στη ζύμη πολτό βρώμης (δεν νομίζω να έχει παίξει ρόλο, αλλά μπορείτε άνετα να το προσθέσετε στο ψωμί, αν σας περισσεύει από τα γάλατα. Πήρα την ιδέα από τα ψωμάκια με πολτό βρώμης που έφτιαχνα σε τακτική βάση από τη συνταγή της veganmama)
- Αύξησα την αναλογία του νερού, όσο ήταν δυνατόν, δηλαδή ίσα να μην κολλάει η ζύμη στα δάχτυλα και να ζυμώνεται-πλάθεται
- Δεν χρησιμοποίησα καθόλου λάδι
- τιπ θείας: Άλειψα το ψωμί με νερό πριν το βάλω στο φούρνο για τη δεύτερη φορά που περίμενα τη ζύμη (30'). (Από υπερβάλλοντα ζήλο -δεν θα άντεχα άλλη αποτυχία- το κατέβρεξα ξανά με νερό πριν ανάψω το φούρνο.)
- Έψησα στους 180 (με αέρα, κάτι λιγότερο από 180) για περίπου 35 λεπτά. Επειδή το είχα ήδη στο φούρνο όταν το περίμενα τη δεύτερη φορά, δεν προθέρμανα το φούρνο, απλώς τον άναψα. Στα 30κάτι λεπτά έσβησα το φούρνο και άφησα λίγα λεπτά ακόμα μέσα το ψωμί με σβηστό φούρνο.
Έγινε υπέροχο και χάρηκα πολύ που επέμεινα να το ξαναπροσπαθήσω
