Ναι, είναι ωραία ιδέα τα πιτάκια αντί για ψωμί, δες
εδώ μια συνταγή, φαίνεται απλή, και η μόνη διαφορά που βλέπω από τη συνταγή για αραβική πίτα-τσεπάκι είναι οτι την τρυπάς για να μη φουσκώσει.

Βρήκα
ένα βίντεο στο youtube
σε 2 μέρη , όπου μια κοπελίτσα φτιάχνει με την ίδια ζύμη και φουσκωτά και επίπεδα πιτάκια (έχει μια ψηστιέρα και τα ψήνει αλλά έχω την εντύπωση οτι γίνεται και σε φούρνο, αν και εκείνη λέει οτι δε γίνονται). Μετά βάζει στα επίπεδα πιτάκια μια παράξενη σάλτσα (τη λένε
za'atar, δεν την έχω ξανακούσει αλλά φαίνεται οτι είναι πολύ κλασική στην αραβική κουζίνα, με ρίγανη, σουμάκ, καβουρδισμένο σουσάμι, λάδι, αλάτι και προαιρετικά θυμάρι και ματζουράνα) και τα ξαναψήνει λίγο. Το έδεσμα αυτό λέγεται
Manakeesh Bil Za'atar και φαίνεται πολύ νόστιμο!
