Παραδοσιακή συνταγή από τις μοναχές της Ιεράς Μονής Παμμεγίστων Ταξιαρχών στο Πήλιο
Υλικά
1/2 κιλό φασόλια άσπρα
1 κιλό κρεμμύδια φρέσκα
1 ματσάκι άνηθο
πολτός ντομάτας
λάδι
πιπέρι-αλάτι
Εκτέλεση
Βράζουμε τα φασόλια στο νερό για 3/4 της ώρας περίπου μέχρι να μαλακώσουν και να σκάσει η φλούδα τους.
Τα στραγγίζουμε και κρατάμε το νερό. Χοντροκόβουμε τα λαχανικά και τα σωτάρουμε.
Προσθέτουμε τα φασόλια, τη ντομάτα, το αλάτι και το πιπέρι και το νερό, με το οποίο βράσαμε τα φασόλια, τόσο όσο χρειάζεται για να βράσει το φαγητό και να μελώσει.
Από το περιοδικό "ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ"