χορτοφαγία: στάση ζωής

Αποστολέας Θέμα: Πίτες 'τσεπάκια' ολικής  (Αναγνώστηκε 6813 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Veggie Wedgie

• www.veggie-wedgie.com
  • Θαμώνας
  • Φύλο: Γυναίκα
    • VeggieWedgie
Απ: Πίτες 'τσεπάκια' ολικής
« Απάντηση #15 στις: Φεβρουάριος 05, 2010, 04:14:01 μμ »
Ανάλογα πόσο μεγάλος είναι ο φούρνος. Εγώ βάζω 2 γιατί τόσα χωράει στη μέση του φούρνου (αριστερά δεξιά η θερμοκρασία δεν είναι ίδια και δεν θα φουσκώσουν καλά). Τώρα δεν ξέρω δεν έχω δει το φούρνο σου!! ότνως όταν είναι λεπτά φουσκώνουν πιο εύκολα, γιατί ψήνονται πιο γρήγορα. Αλλά εμένα μου αρέσουν λίγο πιο χοντρά από τισ λεπτές αραβικές πίτες-το κόλπο είναι να είναι αρκετά ζεστός ο φούρνος ώστε να ψηθούν γρήγορα και απότομα!
I wake to see the world go wild.

• www.veggie-wedgie.com
  • Θαμώνας
    • VeggieWedgie
« Απάντηση #16 στις: Φεβρουάριος 05, 2010, 04:15:26 μμ »
Λαγάνα δεν έχω φτιάξει ποτέ αλλά γιατί να μην πετύχει? Για τη λαγάνα όμως θα ψήσεις σε πιο χαμηλή θερμοκρασία και δεν χρειάζεσαι και έξτρα γλουτένη

• www.veggie-wedgie.com
  • Θαμώνας
    • VeggieWedgie
« Απάντηση #17 στις: Φεβρουάριος 05, 2010, 04:17:03 μμ »
Φτιάξτε πίτες με 'τσέπες' και γεμίστε τα με ότι νοστιμιά μπορείτε να φανταστείτε!
http://www.veggie-wedgie.com/?p=579

Kαι εμεις πού εχουμε κοιλιοκάκη(δυσανεξία στήν γλουτένη) τι να κάνουμε?και ειναι τόσο λαχταριστα! yum

Για να φουσκώσουν τα πιτάκια, δυστυχώς χρειάζεται η γλουτένη...Δεν έχω ασχοληθεί με ψωμί χωρίς γλουτένη τόσο πολύ ώστε να σκεφτώ κάποια εναλλακτική , αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν νομίζω καν πως γίνεται χωρίς γλουτένη.

Αποσυνδεδεμένος blueheart

• Powered by Tofu
  • Συντονίστρια
  • Addicted
  • The Spaghetti Incident?
    • VegLite
« Απάντηση #18 στις: Φεβρουάριος 06, 2010, 08:35:34 μμ »
καταπληκτικά αυτά τα πιτάκια  yay
 thanks W-V

*Hummus day 7

• www.veggie-wedgie.com
  • Θαμώνας
    • VeggieWedgie
« Απάντηση #19 στις: Φεβρουάριος 06, 2010, 09:49:23 μμ »
:)) είναι όντως κόλαση, ειδικά με αλεύρι ντίνκελ!

Αποσυνδεδεμένος Δεινομάχη

• Addicted
  • κάνε κάτι μικρό σήμερα, αντί να σκέφτεσαι αιωνίως
« Απάντηση #20 στις: Φεβρουάριος 06, 2010, 10:02:45 μμ »
Επίσης, μου φουσκώνουν καλύτερα όταν τα κάνω πιο λεπτά με τον πλάστη.
(θα διαβάζει κανείς και θα νομίζει οτι είμαι καμιά μαγείρισα ολκής... Καμιά σχέση! :D :D :D)

ε, αφου εχεις και πλαστη και δεν τα ανοίγεις με ποτήρι, τι είσαι; :D
A small change in my life today is better than ages of well-intentioned thinking.

Αποσυνδεδεμένος marialan

• New Kid in The Block
  • **
« Απάντηση #21 στις: Φεβρουάριος 08, 2010, 06:27:18 μμ »
Φτιάξτε πίτες με 'τσέπες' και γεμίστε τα με ότι νοστιμιά μπορείτε να φανταστείτε!
http://www.veggie-wedgie.com/?p=579

Kαι εμεις πού εχουμε κοιλιοκάκη(δυσανεξία στήν γλουτένη) τι να κάνουμε?και ειναι τόσο λαχταριστα! yum

Για να φουσκώσουν τα πιτάκια, συστυχώς χρειάζεται η γλουτένη...Δεν έχω ασχοληθεί με ψωμί χωρίς γλουτένη τόσο πολύ ώστε να σκεφτώ κάποια εναλλακτική , αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν νομίζω καν πως γίνεται χωρίς γλουτένη.
καλά!θα το προσπαθήσω μόνη μου με αλεύρι καμούτ πού δέν εχει γλουτένη και θα σου πώ.ενα ειναι σίγουρο οπαιαδήποτε μορφή και να παρουν σίγουρα θα φαγωθούν...

• www.veggie-wedgie.com
  • Θαμώνας
    • VeggieWedgie
« Απάντηση #22 στις: Φεβρουάριος 08, 2010, 06:52:26 μμ »
εμ....το καμούτ έχει γλουτένη!!! είναι wheat-free άλλα όχι gluten-free.

Αποσυνδεδεμένος marialan

• New Kid in The Block
  • **
« Απάντηση #23 στις: Φεβρουάριος 08, 2010, 09:31:15 μμ »
το αλευρι καμουτ που εχω εγω σαφως και γραφει gluten-free γιαυτό και το ανέφερα!οσες φορές το εχω βαλει σε ζυμες δεν φουσκώνει καθόλου και ειναι σχετικά σκληρό

Αποσυνδεδεμένος mazikeen

• Addicted
« Απάντηση #24 στις: Φεβρουάριος 08, 2010, 10:24:14 μμ »
το αλευρι καμουτ που εχω εγω σαφως και γραφει gluten-free γιαυτό και το ανέφερα!οσες φορές το εχω βαλει σε ζυμες δεν φουσκώνει καθόλου και ειναι σχετικά σκληρό

To kamut είναι είδος από σιτάρι, και σίγουρα θα περιέχει κάποιο ποσοστό γλουτένης. Όχι αρκετό για να φουσκώσει ζύμη με μαγιά, αλλά δεν θα το πρότεινα για δίαιτα χωρίς καθόλου γλουτένη! Έχω δει και εγώ ετικέττες και για προϊόντα από ζέα (δίκοκκο σιτάρι) που αναφέρουν ότι δεν περιέχει γλουτένη, αλλά αυτό δεν είναι αλήθεια. Χαμηλότερα ποσοστά γλουτένης από το κανονικό σιτάρι (triticum aestivum), ναι, αλλά όχι καθόλου.

Στην τελική, βεβαίως, πρόκειται για την δική σου υγεία και σώμα, οπότε η απόφαση είναι δική σου. Προσωπικώς, πάντως, αν όντως πάσχεις από κοιλιοκάκη, θα σου πρότεινα να αποφεύγεις και το σιτάρι και τα διάφορα είδη του (καμούτ, σπελτ, δίκοκκο και μονόκοκκο σιτάρι).  :)
"Futurama is brought to you by: Glagnar's Human Rinds - It's a buncha, muncha, cruncha... human" - Futurama

Αποσυνδεδεμένος marialan

• New Kid in The Block
  • **
« Απάντηση #25 στις: Φεβρουάριος 08, 2010, 10:54:24 μμ »

To kamut είναι είδος από σιτάρι, και σίγουρα θα περιέχει κάποιο ποσοστό γλουτένης. Όχι αρκετό για να φουσκώσει ζύμη με μαγιά, αλλά δεν θα το πρότεινα για δίαιτα χωρίς καθόλου γλουτένη! Έχω δει και εγώ ετικέττες και για προϊόντα από ζέα (δίκοκκο σιτάρι) που αναφέρουν ότι δεν περιέχει γλουτένη, αλλά αυτό δεν είναι αλήθεια. Χαμηλότερα ποσοστά γλουτένης από το κανονικό σιτάρι (triticum aestivum), ναι, αλλά όχι καθόλου.

Στην τελική, βεβαίως, πρόκειται για την δική σου υγεία και σώμα, οπότε η απόφαση είναι δική σου. Προσωπικώς, πάντως, αν όντως πάσχεις από κοιλιοκάκη, θα σου πρότεινα να αποφεύγεις και το σιτάρι και τα διάφορα είδη του (καμούτ, σπελτ, δίκοκκο και μονόκοκκο σιτάρι).  :)

Ευχαριστω!Γενικως αποφευγω ολα τα αλευροειδή και φροντίζω να παίρνω gluten-free.Tωρα αν δέν πρέπει να εμπιστευόμαστε και τις ετικέτες dunno.π.χ χρησιμοποιω κους κους ζέας που αναφέρει μεσα σε ολα τα προτερήματα οτι ειναι ελευθερο γλουτένης!!!Ευχαριστω και σένα και την Ve-We και ειναι μια καλή ευκαιρεία να το ψάξω λίγο περισσότερο winking

Αποσυνδεδεμένος apokalupsh

• Sr. Member
« Απάντηση #26 στις: Φεβρουάριος 15, 2010, 12:49:52 πμ »

να σε ρωτησω Ελσα... στην φωτο φαινεται η λαδοκολλα να μην ειναι λευκη αλλα καφε! εχεις βρει μη λευκασμενη λαδοκολλα πουθενα?? γιατι εγω εχω ψαξει αλλα κανεις δεν γνωριζει τιποτα. ή φταιει ο φωτισμος και την βλεπω σκουρα?  biggestgrin

Αποσυνδεδεμένος elsa

• Συντονίστρια
  • Addicted
  • Αποσυντονίστηκα...
    • elsa's blog
« Απάντηση #27 στις: Φεβρουάριος 15, 2010, 01:09:46 πμ »
Καλά βλέπεις, είναι καφέ και την είχα πάρει από μια γερμανική αλυσίδα σουπερμάρκετ που έκλεισε, PLUS λεγόταν. Μήπως έχει το LIDL; questionmark

Αποσυνδεδεμένος apokalupsh

• Sr. Member
« Απάντηση #28 στις: Φεβρουάριος 15, 2010, 10:50:46 πμ »
Καλά βλέπεις, είναι καφέ και την είχα πάρει από μια γερμανική αλυσίδα σουπερμάρκετ που έκλεισε, PLUS λεγόταν. Μήπως έχει το LIDL; questionmark

λες να ψαξω στα Lidl? εχεις ακουσει να εχει γενικα?

• www.veggie-wedgie.com
  • Θαμώνας
    • VeggieWedgie
« Απάντηση #29 στις: Φεβρουάριος 15, 2010, 02:07:30 μμ »
ego vrisko se viologika magazia apo mia etairia pou legete "if you care" kai exei kai kafe formakia gia muffins!

Copyright © χορτοφαγία: στάση ζωής
Contact