Η συνταγή είναι μια δικιά μου παραλαγή μιας συνταγής που βρήκα τυχαία στην εφημερίδα.
Υλικα:
Κιμάς Σόγιας
Πατάτες
Ψιλοκομμένη τομάτα κονσέρβα (η στον τρίφτη)
Κρεμμύδι
Πράσινη καυτερή πιπεριά κέρατο
Σκόρδο (ψιλοκομμένο)
Μπαχαρικά (κίμυνο, πιπέρι, κόκκινο πιπέρι καυτερό, αλάτι, κανέλα)
Προετοιμασία:
Ξεκινάμε βράζοντας τον κιμά σόγιας για όσο λένε οι οδηγίες. Μετά, στον κιμά πάνω, τρίβουμε το κρεμμύδι, προσθέτουμε τα μπαχαρικά (και όσοι θέλετε βάζετε και ψίχα ψωμιού, εγώ δεν έβαλα) και αλεύρι αρκετό ώστε να μπορούμε να κάνουμε τον κιμά σε μπιφτέκια.
Στην συνέχεια, κόβουμε τις πατάτες σε ροδέλες μέτριου πάχους και τις τηγανίζουμε για λίγο χρόνο ώστε ίσα ίσα να ψηθούν. Ταυτόχρονα ψήνουμε σκέτους τους κεφτέδες (που έχουν σχήμα σαν το στρογγυλό μπιφτέκι) ή σε κανονικό φούρνο, ή σε μικροκυμμάτων για πιο γρήγορα (εγώ εκεί τα έψησα). Μετά, σε ένα τσικάλι μικρό (σαν αυτό για τις σάλτσες ή για μικρές μερίδες μακαρόνια), βάζουμε γύρω-γύρω στην σειρά 1 μπιφτέκι και 2 πατάτες μέχρι να καλύπτουν όλο το τείχωμα του τσικαλιού. Προσθέτουμε την ψιλοκομμένη ντομάτα, το κρεμμύδι και το σκόρδο, κι άλλο αλάτι και μαύρο πιπέρι, την πιπεριά ψιλοκομμένη, αρκετό λάδι και λίγο νερό και αφήνουμε να βράσουν για όσο χρειαστεί μέχρι να φύγει το νερό και να μείνει η ντομάτα και το λάδι σαν σάλτσα.
Ελπίζω να μην ξέχασα τίποτα και συγγνώμη που δεν έβγαλα φώτο το φαγητό αλλά δεν μπορούσα να περιμένω για να το καταβροχθίσω...