χορτοφαγία: στάση ζωής

Αποστολέας Θέμα: Διατροφική πυραμίδα για βίγκαν  (Αναγνώστηκε 25304 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος psyhunterson

• Addicted
  • human mind is a parachute.It works when it is open
Απ: Για Vegans (ολικούς χορτοφάγους)
« Απάντηση #15 στις: Ιούλιος 24, 2007, 02:57:36 πμ »
nai kai go troo kai laxanika kai dimitriaka opote fantazomai apo kei tha perno kai tous idatanthrakes pou les Xen(I)ons...
Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΟ ΕΠΙΜΟΝΗ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ...     Άλμπερτ Αϊνστάϊν

Αποσυνδεδεμένος Μαρία

• New Kid in The Block
  • **
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Φυσικά Προϊόντα & Καλλυντικά φτιαγμένα απο τα χεράκια σας
« Απάντηση #16 στις: Ιούλιος 24, 2007, 05:19:46 μμ »
ένας ωμοφάγος όταν τρωει μούσλι ή διάφορα ωμά κουκις, δεν είναι το ιδιο σαν να τρώει ψωμί?

Αποσυνδεδεμένος MKO Psychanimal

• PSYCHANIMAL
  • Addicted
  • Γίνε Χορτοφάγος τώρα, Σώσε ένα ζώο φάρμας
    • Psychanimal
« Απάντηση #17 στις: Ιούλιος 24, 2007, 07:04:21 μμ »
τρωει και μουσλι??? ???
Veganimal : To  blog του Χορτοφάγου
http://psychanimalvegan.blogspot.gr

Ευκαιρία Ζωής για τα Ζώα Φάρμας
http://lifechanceforfarmanimals.blogspot.gr/

Ψυχολόγοι  Υπερ της Προστασίας Ζώων www.psychanimal.org
ΓατοΟμάδα Θεσσαλονίκης www.thessalonikicatgroup.org

Αποσυνδεδεμένος psyhunterson

• Addicted
  • human mind is a parachute.It works when it is open
« Απάντηση #18 στις: Ιούλιος 24, 2007, 07:06:34 μμ »
ναι γιατί όχι. το μούσλι όταν τα ξηροκάρπια δεν είναι καβουρντισμένα, είναι ωμοφαγικό
Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΟ ΕΠΙΜΟΝΗ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ...     Άλμπερτ Αϊνστάϊν

Αποσυνδεδεμένος mazikeen

• Addicted
« Απάντηση #19 στις: Αύγουστος 31, 2008, 08:25:45 μμ »
Ορίστε μία άλλη εκδοχή της διατροφικής πυραμίδας για vegans:

http://www.veganfoodpyramid.com/vegan-pyramid-1024x768.jpg
"Futurama is brought to you by: Glagnar's Human Rinds - It's a buncha, muncha, cruncha... human" - Futurama

aliena

• Επισκέπτης
« Απάντηση #20 στις: Σεπτέμβριος 03, 2008, 07:09:48 μμ »
πολύ ωραία πυραμίδα, ευχαριστούμε mazikeen!  :)

Προσωπικά τα 8-10 ποτήρια νερό τη μέρα μου φαίνονται πολλά, και οργανισμός από οργανισμό διαφέρει.
Χωρίς να έχω ειδικές γνώσεις στο θέμα της διατροφής, έχω διαμορφώσει την προσωπική άποψη, ότι δεν είναι καλό να πίνουμε τόσο πολύ νερό, και μάλιστα καταναγκαστικά. Θεωρώ ότι ο κάθε άνθρωπος θα πρέπει να το ρυθμίσει ανάλογα με τις ανάγκες του, και αφού βρει πρώτα μια ισορροπία, να ακούει πότε διψάει.  Δεν το θέτω σαν ένσταση για την πυραμίδα -δεν είναι εκεί η ουσία της- αλλά επ'αφορμή το αναφέρω γιατί βλέπω παντού αυτήν την προτροπή "πίνετε πολύ νερό", κάτι που αμφισβητώ αν είναι σωστό.

ΕΛΕΝΗ

• Επισκέπτης
« Απάντηση #21 στις: Σεπτέμβριος 03, 2008, 11:28:31 μμ »
κι εγώ κι έτσι μετά από καταπίεση 2-3 ετών, χωρίς αποτέλεσμα, πίνω όσο διψάω, αγχώθηκα μ' αυτό το θέμα, νισάφι!

Αποσυνδεδεμένος mazikeen

• Addicted
« Απάντηση #22 στις: Σεπτέμβριος 03, 2008, 11:41:59 μμ »
Συμφωνώ ότι διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο, προσωπικώς πίνω 2 λίτρα στο χαλαρό την ημέρα (διψάω!!). Στην ποσότητα νερού πρέπει να υπολογίσεις και το τι τρως, βέβαια. Αν τρως σούπες και πολλά φρούτα και λαχανικά πλούσια σε νερό, σαφώς και θα χρειαστείς να πίνεις λιγότερο. Σκέψου όμως ότι πολλοί άνθρωποι πίνουν αρκετά υγρά μέσα στη μέρα, αλλά κυρίως αναψυκτικά, καφέδες, τσάγια, και αλκολοούχα - σ'αυτήν την περίπτωση, ίσως να μη διψάνε, αλλά σίγουρα χρειάζονται περισσότερο νερό.

Σαφώς και δεν καταπιέζουμε κανένα να πιει παρά τη θέλησή του, φυσικά.  ;D
"Futurama is brought to you by: Glagnar's Human Rinds - It's a buncha, muncha, cruncha... human" - Futurama

aliena

• Επισκέπτης
« Απάντηση #23 στις: Σεπτέμβριος 04, 2008, 05:31:12 πμ »
Όταν αποφάσισα πριν αρκετά χρόνια να ασχοληθώ με τη διατροφή μου, βίωσα -αρχικά- μια υστερία γύρω μου και ένα βομβαρδισμό από ερεθίσματα για το "τι δεν πρέπει να μου λείψει", πράγμα που το θεωρώ και λίγο αστείο στο δυτικό κόσμο της αφθονίας που ζούμε, δε θα πάθουμε και τίποτα αν δεν πάρουμε όλες τις βιταμίνες και τα μέταλα και τα ιχνοστοιχεία μια μέρα, δεν είμαστε μη μου άπτου.

Η πρώτη μορφή που πήρε για μένα η έννοια της "σωστής διατροφής" ήταν μια σειρά από καταναγκασμούς σε φαγητά, συμπληρώματα διατροφής και νερό, το οποίο -μπορεί να ακούγεται χαζό- αλλά έπινα καταναγκαστικά νομίζοντας ότι κάνω καλό στην υγεία μου.

Τελικά κατάλαβα ότι το κλειδί ήταν ακριβώς το αντίθετο, η λιτότητα, και όχι τι πρέπει, αλλά μάλλον τι δεν πρέπει, και τι δεν χρειαζόμαστε.

Αφού πέρασα και μια περίοδο που δοκίμασα και το άλλο άκρο, τη στέρηση, πιστεύω τώρα στην ισορροπία και την επαφή με το σώμα μας και τις πραγματικές του ανάγκες, αφενός δε θεωρώ ότι πρέπει να στερούμαι (αν και είναι προτιμότερο, μεταξύ των δύο άκρων), είναι καλό δηλαδή να ξέρουμε ποιες τροφές μας ωφελούν και να τις καταναλώνουμε - αλλά σε ένα βαθμό λογικό, όχι να παθαίνουμε νεύρωση με αυτό το πράγμα, και γενικά όπου ακούω καταναγκασμούς "πίνε νερό", "πάρε αυτό το συμπλήρωμα", με ενοχλεί πια. (Όπως και με το κρέας που η κυρίαρχη γραμμή από τους διατροφολόγους είναι "πρέπει να τρώμε", λες και θα πάθει ο κ*#^ς μας άμα δεν πάρουμε αυτή την πρωτείνη)

Κάπως έτσι, και μιλάω βέβαια για τον εαυτό μου, γιατί φυσικά και ακούγεται χαζό να κάνει κάποιος οτιδήποτε καταναγκαστικά, και όμως είναι πολλοί αυτοί που λειτουργούν έτσι (όπως εγώ για παράδειγμα)...  ::)

Τώρα όσον αφορά το νερό καθεαυτό, το βιβλίο που διάβασα για τη νηστειοθεραπεία με έπεισε ότι είναι βλαπτικό σε μεγάλες ποσότητες, δεν τα θυμάμαι τώρα ακριβώς -αν ενδιαφέρεται όμως κάποιος δε μου είναι δύσκολο να τα βρω κάποια στιγμή και να τα ποστάρω, πείτε μου αν θέλετε- τέλος πάντων απ' όσο θυμάμαι, με το πολύ νερό επηρεάζεται η χλωρίδα του εντέρου και γενικά τα κύτταρα δεν αναπνέουν καλά, κάτι τέτοιο πάρα πολύ χοντρικά, οι νεφροί κουράζονται και επίσης εμποδίζει την πέψη αν πιούμε πριν, κατά τη διάρκεια ή αμέσως μετά το φαγητό.

Καλό είναι να πίνουμε νερό, αλλά όσο διψάμε, όχι υπερβολές δηλαδή. Συμφωνώ πάντως σε αυτό που λές mazikeen για τα αναψυκτικά και το αλκοόλ, είναι περιπτώσεις που τοξινώνεται πολύ έντονα το σώμα. Το μέτρο είναι το κλειδί και να ακούμε το σώμα μας. Άλλες φορές χρειάζεται να πίνουμε και άλλες δεν είναι καλό. 

Αποσυνδεδεμένος kliaros

• New Kid in The Block
  • **
  • Φύλο: Άντρας
« Απάντηση #24 στις: Μάιος 21, 2010, 06:56:30 μμ »
Αυτό είναι και το πιο σωστό, να πίνεις όταν αισθάνεσαι ότι θες. Το σώμα εξάλλου ρυθμίζει από μόνο του και ζητάει αυτό που θέλει.
Πάντα η υπερκατανάλωση όποια και αν είναι αυτή δεν είναι καλή. Το υπερβολικό νερό απ'ότι ξέρω μπορεί να προκαλέσει ανισορροπία των ηλεκτρολυτών, οπότε παν μέτρο άριστον!

Αποσυνδεδεμένος mazikeen

• Addicted
« Απάντηση #25 στις: Απρίλιος 06, 2011, 02:40:15 πμ »
Δύο ακόμα χρήσιμα links σχετικά με διατροφικές πυραμίδες και γενικές συμβουλές:

http://www.theveganrd.com/food-guide-for-vegans

http://www.chooseveg.com/vegan-food-pyramid.asp

Αποσυνδεδεμένος VeganMama

• Sr. Member
  • http://veganmama.gr
    • VeganMama
Απ: Διατροφική πυραμίδα για βίγκαν
« Απάντηση #26 στις: Φεβρουάριος 05, 2013, 09:13:38 πμ »
To πρώτο λινκ που παραθέτει η mazikeen παραπάνω περιέχει Διατροφικό Οδηγό.

Θα βρείτε όλο το κείμενο μεταφρασμένο στο blog μου. Και αφού οι περισσότεροι "χάνονται" και μου λένε ότι είναι δύσκολο να γίνουν βίγκαν, έχω βάλει στο τέλος λινκς για αγορά συμπληρωμάτων Β12, D2, και DHA. Για να μην υπάρχει δικαιολογία...  :))

http://veganmamagr.blogspot.gr/2013/02/ginny-messina-vegan-food-guide-for.html

Αποσυνδεδεμένος liliaButterfly

• Πλήρες μέλος
« Απάντηση #27 στις: Αύγουστος 27, 2014, 01:01:03 μμ »
Διατροφική πυραμίδα για vegan και συγκεκριμένα για τη διατροφή Raw Till 4 από τη Freelee the banana girl (έχει και μίνι οδηγίες):

The world is just amazing.

Αποσυνδεδεμένος mazikeen

• Addicted
« Απάντηση #28 στις: Αύγουστος 28, 2014, 01:52:46 πμ »
Προσωπικώς δεν εμπιστεύομαι καθόλου ούτε την Freelee ούτε τον Hayley (Durianrider) σε θέματα διατροφής. Εφαρμόζουν τη δική τους ερμηνεία πάνω στις αρχές της vegan και raw διατροφής χωρίς να τεκμηριώνουν τις απόψεις τους και καταλήγουν να είναι αρκετά extreme στις πρακτικές τους και στις συμβουλές τους. Επίσης τείνουν να κάνουν πολλά αρνητικά σχόλια προς όποιον δεν ακολουθεί το πλάνο τους και γενικώς δε μου δίνουν την καλύτερη εντύπωση. Θα απεφευγα να ακολουθήσω τις συμβουλές τους.

Αποσυνδεδεμένος liliaButterfly

• Πλήρες μέλος
« Απάντηση #29 στις: Αύγουστος 29, 2014, 01:52:35 πμ »
Το κομμάτι με τα αρνητικά σχόλια με ενοχλεί και μένα, ασχολούνται πολύ με το να κατακρίνουν τη διατροφή άλλων. Από κει και πέρα δίνουν και σωστές συμβουλές και γενικά όσα έχω διαβάσει για το Raw Till 4 μου φαίνονται ενδιαφέροντα. Αν μη τι άλλο είναι τροφή για σκέψη :/
The world is just amazing.

Copyright © χορτοφαγία: στάση ζωής