Υλικά:
1/2 κούπα miso* σε υγρή μορφή, προτιμότερο το μπεζ/κρεμ (παρά το σκούρο)
1 κούπα ταχίνι από αναποφλοίωτο σουσάμι
2-3 κουταλιές διατροφική μαγιά
1 κουταλιά χυμό λεμονιού
Αλάτι
Πιπέρι
Πάπρικα (προαιρετικό)
Εκτέλεση:
Αναμείξτε όλα τα υλικά στο food processor μέχρι να επιτευχθεί η σύσταση που θέλετε. Δοκιμάστε και προσθέστε ό,τι υλικό πιστεύετε ότι ταιριάζει. Οι ποσότητες που δίνω είναι ενδεικτικές, πειραματιστείτε ελεύθερα.
*Μiso είναι ένα γιαπωνέζικο μείγμα από ζυμωμένη σόγια (ή και από ρύζι ή κριθάρι) που μπορεί κανείς να βρει σε διάφορες μορφές: σκόνη, αλοιφή ή υγρό μείγμα. Υπάρχουν διάφορες παραλλαγές που διαφέρουν σε χρώμα και γεύση. Χρησιμοποιείται για να προσθέσει γεύση και είναι το βασικό συστατικό στην περίφημη σούπα μίσο.