Υλικά για 4 άτομα
500 γρ. φαρφάλες
6 κολοκυθάκια
2 σκ. σκόρδο κομμένες σε λεπτές φέτες
1/4 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
50 ml ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
ξύσμα από 1 λεμόνι
Εκτέλεση
Βράζω τις φαρφάλες σε καλά αλατισμένο νερό για 9-10 λεπτά και τις σουρώνω.
Συγχρόνως, αφού έχω πλύνει καλά τα κολοκυθάκια, τα κόβω σε μικρά κυβάκια αποφεύγοντας την κεντρική σάρκα με τα σπόρια (γιατί θα μου βγάλει πολλά υγρά).
Σε ένα ταψί, αλατοπιπερώνω και λαδώνω τα κυβάκια και μαζί με το σκόρδο, τα ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 160C για 15 περίπου λεπτά.
Σε μία κατσαρόλα, ανακατεύω τα σουρωμένα ζυμαρικά μαζί με τα κολοκυθάκια και το ψιλοκομμένο άνηθο.
Σερβίρω και σε κάθε πιάτο ξεχωριστά ρίχνω ξύσμα λεμονιού.
Θερμίδες : 580
Προετοιμασία : 10'
Μαγείρεμα : 15'
(συνταγή : Κωνσταντίνος Ξένος)