χορτοφαγία: στάση ζωήςΑποστολέας Θέμα: Αντίο και στην πολική αρκούδα σύντομα  (Αναγνώστηκε 1152 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος foxy vegan

  • Διαχειρίστρια
  • Addicted
  • *****
  • Μηνύματα: 8565
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Ανθρωποι-Ζωα-Περιβαλλον: Ειμαστε ΕΝΑ
Αντίο και στην πολική αρκούδα σύντομα
« στις: Σεπτέμβριος 13, 2007, 06:02:29 πμ »
Με εξαφάνιση απειλούνται οι πολικές αρκούδες, εξαιτίας των κλιματικών αλλαγών που οδηγούν στο λιώσιμο των αρκτικών πάγων, σύμφωνα με έκθεση που έδωσε στην δημοσιότητα η αμερικανική κυβέρνηση

Με εξαφάνιση απειλούνται οι πολικές αρκούδες, εξαιτίας των κλιματικών αλλαγών που οδηγούν στο λιώσιμο των αρκτικών πάγων, σύμφωνα με έκθεση που έδωσε στην δημοσιότητα η αμερικανική κυβέρνηση. Η λευκή άρκτος, ο πληθυσμός των οποίων υπολογίζεται στα 20.000-25.000 θηλαστικά σήμερα, έχουν ανάγκη τους πάγους ως βάση για το κυνήγι της φώκιας, της κύριας πηγής της διατροφής τους.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αμερικανικής γεωλογικής υπηρεσίας, του Geological Syrvey, οι αρκτικοί πάγοι θα μειωθούν κατά 42% τις προσεχείς δεκαετίες. Το καλοκαίρι είναι η κρίσιμη περίοδος κυνηγιού και αναπαραγωγής των μεγάλων αυτών θηλαστικών.

Οι επιστήμονες μάλιστα προειδοποιούν ότι οι εκτιμήσεις τους είναι μετριοπαθείς διότι τα πρότυπα πληροφορικής που εφαρμόζονται πιθανώς υποτιμούν τον ρυθμό τήξης των αρκτικών πάγων.

Τον Δεκέμβριο 2006 η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αλιείας και 'Αγριας Ζωής είχε προτείνει να περιληφθούν οι πολικές αρκούδες, στη λίστα των απειλούμενων ζώων στο πλαίσιο της νομοθεσίας για την προστασία των ειδών που απειλούνται με εξαφάνιση. Την πρότασή της θα την διαβιβάσει στην αμερικανική κυβέρνηση τον Ιανουάριο του 2008, έπειτα από εξέταση του θέματος επί ένα έτος.

ΑΠΕ Δημήτρης Αλεξόπουλος
http://news.pathfinder.gr/ecology/425982.html

_______________________________________

Δεν μπορώ να συνειδητοποιήσω ακόμη πως ζώα που τα θεωρούσαμε οι άνθρωποι 'δεδομένα'...σιγά σιγά εξαφανίζονται...ή μάλλον, τα εξαφανίζουμε. :'( Πολλές από τις πολικές αρκούδες δεν μπορούν να κολυμπήσουν τις αποστάσεις ανάμεσα στους πάγους που όλο και μεγαλώνουν...και πνίγονται.

Δεν μάθαμε ποτέ να συνυπάρχουμε


Σεξισμός=Ρατσισμός=Σπισισμός
No one is free when others are oppressed.

 

Copyright © χορτοφαγία: στάση ζωής
Contact