Υγιεινό popcorn
Συστατικά:
1/2 κούπα ξερά σπόρια καλαμποκιού, βλ. φωτό
Αγνό παρθένο ελαιόλαδο
Θαλασσινό αλάτι
Οδηγίες:Καλύψτε τον πάτο μίας μικρομεσαίας κατσαρόλας με μία λεπτή στρώση ελαιολάδου.
Προσθέστε το καλαμπόκι, και κουνήστε καλά την κατσαρόλα για να καλυφθούν οι σπόροι με το λάδι.
Τοποθετήστε το κάπάκι στην κατσαρόλα και ανάψτε το μάτι σε μέτρια ένταση.
Σε ένα-δύο λεπτά, το καλαμπόκι θα αρχίσει να σκάει και να γίνεται popcorn. Όταν η συχνότητα του σκασίματος αρχίσει να μειώνεται, σβήστε το μάτι και βγάλτε την κατσαρόλα από τη φωτιά, αλλά κρατήστε την σκεπασμένη ώστε να σκάσουν και τα τελευταία σπόρια.
Τα υπόλοιπα είναι γνωστά: Βάλτε το popcorn σε ένα μεγάλο μπώλ, προσθέστε μία σταλιά (έξτρα παρθένου πάντα) ελαιολάδου, ρίξτε λίγο αλάτι, ανακατέψτε, και απολαύστε ένα εντελώς φυσικό popcorn που δεν έχει βλαβερές συνθετικές ουσίες.
Μετάφραση από:
http://drbenkim.com/healthy-popcorn-recipe.htmlΣτο παραπάνω λινκ αναφέρει επίσης μία ασθένεια που μπορείς να πάθεις από τις αναθυμιάσεις του popcorn του εμπορίου.