χορτοφαγία: στάση ζωής

Αποστολέας Θέμα: Υγιεινό popcorn  (Αναγνώστηκε 3811 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Δεινομάχη

• Addicted
  • κάνε κάτι μικρό σήμερα, αντί να σκέφτεσαι αιωνίως
Υγιεινό popcorn
« στις: Σεπτέμβριος 10, 2007, 09:19:17 μμ »
Υγιεινό popcorn

Συστατικά:

1/2 κούπα ξερά σπόρια καλαμποκιού, βλ. φωτό
Αγνό παρθένο ελαιόλαδο
Θαλασσινό αλάτι

Οδηγίες:

Καλύψτε τον πάτο μίας μικρομεσαίας κατσαρόλας με μία λεπτή στρώση ελαιολάδου.

Προσθέστε το καλαμπόκι, και κουνήστε καλά την κατσαρόλα για να καλυφθούν οι σπόροι με το λάδι.

Τοποθετήστε το κάπάκι στην κατσαρόλα και ανάψτε το μάτι σε μέτρια ένταση.

Σε ένα-δύο λεπτά, το καλαμπόκι θα αρχίσει να σκάει και να γίνεται popcorn. Όταν η συχνότητα του σκασίματος αρχίσει να μειώνεται, σβήστε το μάτι και βγάλτε την κατσαρόλα από τη φωτιά, αλλά κρατήστε την σκεπασμένη ώστε να σκάσουν και τα τελευταία σπόρια.

Τα υπόλοιπα είναι γνωστά: Βάλτε το popcorn σε ένα μεγάλο μπώλ, προσθέστε μία σταλιά (έξτρα παρθένου πάντα) ελαιολάδου, ρίξτε λίγο αλάτι, ανακατέψτε, και απολαύστε ένα εντελώς φυσικό popcorn που δεν έχει βλαβερές συνθετικές ουσίες.

Μετάφραση από:
http://drbenkim.com/healthy-popcorn-recipe.html

Στο παραπάνω λινκ αναφέρει επίσης μία ασθένεια που μπορείς να πάθεις από τις αναθυμιάσεις του popcorn του εμπορίου.
A small change in my life today is better than ages of well-intentioned thinking.

Αποσυνδεδεμένος mazikeen

• Addicted
  • Φύλο: Γυναίκα
Απ: Υγιεινό popcorn
« Απάντηση #1 στις: Σεπτέμβριος 10, 2007, 09:46:27 μμ »
Μετάφραση από:
http://drbenkim.com/healthy-popcorn-recipe.html

Στο παραπάνω λινκ αναφέρει επίσης μία ασθένεια που μπορείς να πάθεις από τις αναθυμιάσεις του popcorn του εμπορίου.

Μπορούμε να προωθήσουμε (ή και να τοιχοκολλήσουμε) πληροφορίες για αυτήν την ασθένεια στα διάφορα πολυσινεμά; Τις προάλλες πήγαμε να δούμε σινεμά σε ένα από αυτά και πεθάναμε από τη μπόχα. Χώρια που έτρωγε και ένας ποπκόρν δίπλα μας... Ξέρω ότι φταίει και το απαίσιο λάδι που χρησιμοποιούν, αλλά εγώ θα χαιρόμουν να απαγορευόταν ο,τιδήποτε μυρίζει τόσο έντονα και άσχημα σε κλειστούς χώρους όπως ένας κινηματογράφος.

Δεινομάχη, ευχαριστούμε για τη συνταγή! Έτσι έκανα και εγώ παλιά ποπκορν, μόνο που μου έμεναν πολλά μη σκασμένα σπόρια πάντα... Α, και εκτός από αλάτι, μπορούμε να βάλουμε και διατροφική μαγιά.
"Futurama is brought to you by: Glagnar's Human Rinds - It's a buncha, muncha, cruncha... human" - Futurama

Αποσυνδεδεμένος foxy vegan

• Διαχειρίστρια
  • Addicted
    • Ανθρωποι-Ζωα-Περιβαλλον: Ειμαστε ΕΝΑ
« Απάντηση #2 στις: Σεπτέμβριος 10, 2007, 10:13:24 μμ »
Θα ήταν φοβερό να τοιχοκολληθούν τέτοιες πληροφορίες κοντά σε σινεμά. Πραγματικά η μπόχα είναι ανυπόφορη.

μαζικην κι εμένα μου μένουν πολλά σπόρια άσκαστα αλλά γενικά γίνεται φοβερό το ποπ κορν. Θα συμφωνήσω για τη διατροφική μαγιά από πάνω...δίνει άλλη γεύση  ;D

Δεινομάχη ευχαριστούμε και για τη συνταγή και για το χρήσιμο λινκ!
Σεξισμός=Ρατσισμός=Σπισισμός
No one is free when others are oppressed.

• Addicted
« Απάντηση #3 στις: Σεπτέμβριος 10, 2007, 10:14:46 μμ »
Mazikeen, πολύ καλή η ιδέα σου, θα μπορούσε να πάει με email σε εφημερίδες, στα σινεμά, σε όλα τα σάιτ υγιεινής διατροφής, στο υπουργείο υγείας, και στο υπουργείο εμπορίου (γεν.γραμματεία καταναλωτή φαντάζομαι). Εγώ προσωπικά όμως δεν έχω χρόνο να ασχοληθώ και με άλλα θέματα αυτόν τον καιρό.
A small change in my life today is better than ages of well-intentioned thinking.

• Addicted
« Απάντηση #4 στις: Σεπτέμβριος 10, 2007, 10:19:54 μμ »
Παιδιά και να τοιχοκολληθούν, χ_έ_τ_κ_ν οι πατάτες των σινεμά. (παράφραση του couch potatos).
Η ζήτηση ποπκορν δεν θα μειωθεί πολύ από τους πελάτες, γιατί είναι πολύ μικρή η πιθανότητα να αρπάξει την ασθένεια κάποιος πελάτης. Αυτοί που κινδυνεύουν περισσότερο είναι οι εργαζόμενοι στα κυλικεία, αλλά αυτοί είναι φθηνή (και εύκολα αντικαταστάσιμη) εργασία στα μεγάλα σινεμά, άρα δεν πρόκειται να πουν τίποτε. Οι ιδιοκτήτες των σινεμά παίζουν-δεν παίζουν να το καταργήσουν (γιατί χάνουν ένα πολύ εύκολο έσοδο). Άρα μόνο "από πάνω", δηλ. μέσω υπουργείων, σάιτ διαιτολόγων κ.λπ. και με εφημερίδες υπάρχουν πιθανότητες να αλλάξει κάτι - νομίζω.

Αποσυνδεδεμένος foxy vegan

• Διαχειρίστρια
  • Addicted
    • Ανθρωποι-Ζωα-Περιβαλλον: Ειμαστε ΕΝΑ
« Απάντηση #5 στις: Σεπτέμβριος 10, 2007, 10:21:25 μμ »
εγώ πάντως θα το στείλω όπου μπορώ και σε συναδέλφους που πολύ πιθανόν να το δημοσιεύσουν στα θέματα υγείας. Απλά πρέπει να καθήσω να το μεταφράσω.

Παιδιά και να τοιχοκολληθούν, χ_έ_τ_κ_ν οι πατάτες των σινεμά. (παράφραση του couch potatos).
Η ζήτηση ποπκορν δεν θα μειωθεί πολύ από τους πελάτες, γιατί είναι πολύ μικρή η πιθανότητα να αρπάξει την ασθένεια κάποιος πελάτης. Αυτοί που κινδυνεύουν περισσότερο είναι οι εργαζόμενοι στα κυλικεία, αλλά αυτοί είναι φθηνή (και εύκολα αντικαταστάσιμη) εργασία στα μεγάλα σινεμά, άρα δεν πρόκειται να πουν τίποτε. Οι ιδιοκτήτες των σινεμά παίζουν-δεν παίζουν να το καταργήσουν (γιατί χάνουν ένα πολύ εύκολο έσοδο). Άρα μόνο "από πάνω", δηλ. μέσω υπουργείων, σάιτ διαιτολόγων κ.λπ. και με εφημερίδες υπάρχουν πιθανότητες να αλλάξει κάτι - νομίζω.

έχεις δίκιο. Να σημειώσω ότι το πατάτες των σινεμά μου έφτιαξε τη διάθεση  ;D
Σεξισμός=Ρατσισμός=Σπισισμός
No one is free when others are oppressed.

Αποσυνδεδεμένος psyhunterson

• Addicted
  • human mind is a parachute.It works when it is open
« Απάντηση #6 στις: Σεπτέμβριος 11, 2007, 02:11:15 πμ »
Επειδή έχω πρόβλημα με οτιδήποτε τηγανίζεται, υπάρχει μήπως τρόπος να γίνει το ποπ κορν χωρίς καθόλου λάδι? κάποτε είχα ακούσει για ποπ κορν χωρίς λάδι ή βούτηρο αλλά στεγνό. Νομίζω όμως οτι είχε μια ειδική μηχανή. Δεν θυμάμαι δυστηχώς καθόλου...
Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΟ ΕΠΙΜΟΝΗ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ...     Άλμπερτ Αϊνστάϊν

Αποσυνδεδεμένος mazikeen

• Addicted
« Απάντηση #7 στις: Σεπτέμβριος 11, 2007, 02:15:16 πμ »
Υπάρχει όντως μηχανή για air-popped popcorn. Έχω φτιάξει και με το τηγάνι ποπ κορν χωρίς λάδι, μια χαρά είναι και έτσι (εγώ φυσικά βάζω και μπόλικο αλάτι - μμμ....)
"Futurama is brought to you by: Glagnar's Human Rinds - It's a buncha, muncha, cruncha... human" - Futurama

Αποσυνδεδεμένος mazikeen

• Addicted
« Απάντηση #8 στις: Σεπτέμβριος 11, 2007, 02:19:32 πμ »
Να μία μηχανή πυ βρήκα από εδώ:

Είναι και σχετικά φτηνή (περίπου 15 δολάρια)

Αποσυνδεδεμένος LiZaArD

• Θαμώνας
    • Χορτοφαγικές Συνταγές
« Απάντηση #9 στις: Σεπτέμβριος 11, 2007, 02:20:52 πμ »
Ναι, υπάρχη μηχανή για ποπ κορν.. έχουμε μία στο σπίτι εδώ και αρκετά χρόνια. Το μόνο που πρέπει να προσέχεις είναι να μην βάζεις μεγάλη ποσότητα καλαμποκιού γιατί σου βγάζει έξω τους σπόρους άψητους ή πριν ανοίξουν τελείως.

αν βάλεις στις φωτογραφίες του google μηχανημα ποπ κορν θα δεις και φωτογραφίες από την συσκευσή αυτή ;)

Συνήθιζε δε να κυριαρχείς επάνω στα ακόλουθα. Στην κοιλιά και στον ύπνο, στη λαγνεία και στο θυμό. Ποτέ να μη κάνεις κάτι αισχρό, ούτε μαζί με άλλους, ούτε μοναχός.

• Addicted
« Απάντηση #10 στις: Σεπτέμβριος 11, 2007, 02:23:20 πμ »
α είναι πολύ καλό όντως. ευχαριστώ. δυστηχώς όμως ο,τι είναι από αμερική περναει εκτελωνισμό και καταλήγεις να πληρώνεις τρελές τιμές. Μόνο αν χαρακτηρίσουν το πακέτο ως gift ή commercial sample γλιτώνεις τα υπέρογκα ποσά. αλλά δεν ξέρω αν υπάρχει αυτή η δυνατότητα από την πλευρά τους...

Αποσυνδεδεμένος LiZaArD

• Θαμώνας
    • Χορτοφαγικές Συνταγές
« Απάντηση #11 στις: Σεπτέμβριος 11, 2007, 02:26:01 πμ »
αποκλείεται να υπάρχουν μόνο συσκευές από το εξωτερικό. Αν πας σε ένα μαγαζί με ηλεκτρικές συσκευές μπορεί και να βρεις ή να σε παραπέμψουν κάπου αλλού. Εδώ υπάρχουν στο λιανικό εμπόριο μηχανές για μαλλί της γριάς.. τώρα για ποπ κορν δεν θα βρεις;  :P
Συνήθιζε δε να κυριαρχείς επάνω στα ακόλουθα. Στην κοιλιά και στον ύπνο, στη λαγνεία και στο θυμό. Ποτέ να μη κάνεις κάτι αισχρό, ούτε μαζί με άλλους, ούτε μοναχός.

Αποσυνδεδεμένος mazikeen

• Addicted
« Απάντηση #12 στις: Σεπτέμβριος 11, 2007, 02:29:24 πμ »
α είναι πολύ καλό όντως. ευχαριστώ. δυστηχώς όμως ο,τι είναι από αμερική περναει εκτελωνισμό και καταλήγεις να πληρώνεις τρελές τιμές. Μόνο αν χαρακτηρίσουν το πακέτο ως gift ή commercial sample γλιτώνεις τα υπέρογκα ποσά. αλλά δεν ξέρω αν υπάρχει αυτή η δυνατότητα από την πλευρά τους...

Σου βρήκα αυτήν που πόσταρα ως παράδειγμα για να σου δείξω πώς είναι, μιας και ήταν πιο εύκολο να το βρω από site του εξωτερικού. Όπως είπε και η LiZaA, θα βρεις πολύ εύκολα μία τέτοια μηχανή εδώ. Ένα φιλικό μου ζευγάρι από Θεσσαλονίκη είχαν πάρει μία πριν από λίγα χρόνια. Μην απογοητεύεσαι τόσο εύκολα.  :)

• Addicted
« Απάντηση #13 στις: Σεπτέμβριος 11, 2007, 02:35:05 πμ »
ναι οκ. θα ψάξω. και νομιζω πως κάτι θα βρω. thanks anyway :)

Αποσυνδεδεμένος ΠιΖα

• New Kid in The Block
  • **
« Απάντηση #14 στις: Ιούνιος 27, 2014, 12:04:26 μμ »
Συμπτωματικά χθές έβλεπα αυτό το θέμα, και σήμερα βρήκα αυτό :

http://www.lidl-hellas.gr/cps/rde/SID-A104E155-281AA2DC/www_lidl_gr/hs.xsl/oi-prosfores-mas.htm?action=showDetail&id=15215

κάλλιο αργά παρά ποτέ!!

Copyright © χορτοφαγία: στάση ζωής
Contact