Μετά από αίτημα της Δεινομάχης, είπα να ανοίξω αυτό το thread. Η συζήτηση άρχισε με την πιθανή αντικατάσταση κρέμας γάλακτος σε
συνταγή για χορτοφαγικό φρικασέ. Λοιπόν, κρέμα από φυτικά υλικά υπάρχει και μάλιστα σε διάφορες παραλλαγές (από σόγια, από βρώμη, κ.α.). Χρησιμοποιώντας φυτικό γάλα, μπορεί κανείς να φτιάξει μία πιο πηχτή σάλτσα, ζεσταίνοντας λίγο γάλα και προσθέτοντας μία κουταλιά corn flour (γνωστό και ως corn starch). Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.
Είχα ποστάρει μία συνταγή για κρεμώδη σάλτσα
εδώ.
Να ποστάρω μία γλυκιά παραλλαγή της:
Υλικά:1/2 κούπα κάσιους
1/4 κούπας μακαντέμια
1-2 κουταλιές σιρόπι σφενδάμου
1-2 κούπες νερό
Εκτέλεση:Αλέθουμε τους καρπούς στο food processor μέχρι να γίνουν σκόνη. Προσθέτουμε σιγά-σιγά το νερό και το σιρόπι και αλέθουμε για αρκετά λεπτά μέχρι να πήξει η κρέμα (θα πήξει και στο ψυγείο περισσότερο). Το πόσο νερό θα βάλουμε εξαρτάται και από το πώς θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε την κρέμα.