Βαρβάρα (Θράκης)
ΥΛΙΚΑ
# Μισό κιλό σιτάρι
# 2.5 λίτρα ζεστό νερό
# 1 κούπα ζάχαρη
# 4 κουταλιές αλεύρι καβουρντισμένο ή νισεστέ
# 200γρ σταφίδες ξανθές
# 300γρ σουσάμι
# 300γρ καρύδια
# 300γρ αμύγδαλα λευκά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένετε το σιτάρι και το βάζετε από βραδύς σε ζεστό νερό να φουσκώσει.
Την επόμενη το βράζετε με το ίδιο νερό μέχρι να σκάσει το σιτάρι και να χυλώσει το ζουμί.
Το στραγγίζετε και μετράτε τον χυλό.
Πρέπει να είναι 7 κούπες.
Ρίχνετε και 1 κούπα βρασμένο σιτάρι και το αφήνετε να πάρει μια βράση.
Καβουρντίζετε το αλεύρι στο τηγάνι και αφού κρυώσει το διαλύετε σε λίγο νερό και το ρίχνετε στο χυλό.
Προσθέτετε την ζάχαρη, σπάτε στο γουδί το σουσάμι, χοντροκόβετε τα καρύδια και τα αμύγδαλα και τα ρίχνετε στο χυλό
και ανακατεύετε να πάρουν μια βράση.
Ο χυλός να μην είναι ούτε πολύ πηχτός, ούτε πολύ αραιός.
Σερβίρετε σε μπολάκια και πασπαλίζετε με σουσάμι, καρύδια και κανέλα.