χορτοφαγία: στάση ζωής

Αποστολέας Θέμα: Να σας συστήσω το γατί  (Αναγνώστηκε 3646 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος mogli

• New Kid in The Block
  • **
Απ: na sas sistisw to GATI
« Απάντηση #15 στις: Οκτώβριος 08, 2007, 10:50:25 πμ »
το γατουλίνι είναι πολύ καλά. Εκεί που είναι κομμένο το ποδαράκι του έχει κλείσει μια χαρά η πληγή και έχει βγάλει τρίχες κανονικά.. αλλά δεν κάθετε σε ησυχία καθόλου και δαγκώνει τους πάντες..
δουλεύω σε μια ταβέρνα και του φέρνω κρέας αποφάγια και απο την στιγμή που πετάμε τα κρέατα μια χαρά.
ψάχνω να του βρώ παρέα για να παίζει γιατί πιστεύω πως γ' αυτό δαγκώνει
το γατί έγινε ο Φάνης νονός ο αδελφός μου..   :)

Αποσυνδεδεμένος elena116

• Θαμώνας
  • Φύλο: Γυναίκα
« Απάντηση #16 στις: Οκτώβριος 08, 2007, 03:14:48 μμ »
Παράθεση
αλλά δεν κάθετε σε ησυχία καθόλου και δαγκώνει τους πάντες..
χιχι όλοι εδώ τρελά γατιά έχετε τελικά  ;)

Αποσυνδεδεμένος foxy vegan

• Διαχειρίστρια
  • Addicted
    • Ανθρωποι-Ζωα-Περιβαλλον: Ειμαστε ΕΝΑ
« Απάντηση #17 στις: Οκτώβριος 08, 2007, 09:22:08 μμ »
Ο Φάνης σίγουρα θέλει παρεούλα! και εμένα το σβουρί έτσι ήταν μικρό..
μέσα στο δάγκωμα!

Πάντως χαίρομαι που επεβίωσε! μπράβο για την προσπάθεια
Σεξισμός=Ρατσισμός=Σπισισμός
No one is free when others are oppressed.

Αποσυνδεδεμένος elena116

• Θαμώνας
« Απάντηση #18 στις: Οκτώβριος 08, 2007, 11:05:59 μμ »
Παράθεση
το σβουρί
:D

Αποσυνδεδεμένος mogli

• New Kid in The Block
  • **
« Απάντηση #19 στις: Οκτώβριος 08, 2007, 11:51:11 μμ »
prepei pantos na tou brw sigoura pareoula giati 8a ginei  χαϊβάνι alliws. prepei na ma8i na ine koinoniko kai me alla gatia!

Αποσυνδεδεμένος Sevie

• Inner Traveller
  • Sr. Member
  • Are you afraid you think?
    • searchingformeaning-sevastiana.blogspot.com
« Απάντηση #20 στις: Οκτώβριος 09, 2007, 07:58:21 πμ »
Νομίζω ότι δεν θα δυσκολευτείς καθόλου σ'αυτό. Και αν δεν έχεις στη γειτονιά σου, έλα στη δική μου να δεις τι γίνεται.  :)
All creatures on earth should live for themselves!

Αποσυνδεδεμένος antwnia

• Sr. Member
Απ: Να σας συστήσω το "Ποντίκι"
« Απάντηση #21 στις: Αύγουστος 31, 2011, 03:13:07 πμ »

Αυτή είναι η "ποντικόφατσα", αλλιώς "ποντίκι", "ποντικίνα" και όλα τα παράγωγα τέλος πάντων. Ό,τι κι αν κάνει πάντα μοιάζει με ποντίκι..
Σε ηλικία περίπου 1,5 μηνός (ένα μήνα πριν) είχε την .."τύχη" να την δούμε στη μέση του δρόμου. Ήταν θέμα χρόνου να την πατήσει κάποιο αυτοκίνητο ή δεν ξέρω κι εγώ τι να πάθαινε. Δεν είχε καθόλου όραση (Μέχρι και τώρα έχει τύφλωση και στα δύο μάτια - Αυτό είναι το λιγότερο όμως.)  Είχε διάφορα προβλήματα υγείας, τα οποία όμως ξεπέρασε πολύ σύντομα. Το πιο σοβαρό απ' όλα ήταν ότι παρουσίαζε κρίσεις. Οι πρόσφατες εξετάσεις απέκλεισαν όλες τις υπόλοιπες ασθένειες και κατέληξαν ότι πάσχει από ιδιοπαθή επιληψία.
Δεν ξέρω πόσοι από εδώ μέσα έχουν ακούσει κάτι τέτοιο για γατί, πόσο μάλλον σε τόσο νεαρή ηλικία.

Οι λύσεις που προτείνουν οι γιατροί είναι το "μαγικό" χάπι ή σιρόπι ή τι σκ@τ@ που θα παίρνει κάθε μέρα, για όλη της τη ζωή, και ίσως την βοηθήσει: Να μειωθεί η συχνότητα των κρίσεων, να ηρεμεί, να .... Τουλάχιστον επεσήμαναν και τις κακές επιδράσεις που τυχόν θα έχουν, ειδικά για τον λόγο ότι είναι πολύ μικρή.
Ψάχνω για εναλλακτικές μεθόδους θεραπείας και βρήκα κάποια ενδιαφέροντα αγγλικά άρθρα (γνωρίζοντας, φυσικά, ότι είναι σχεδόν αδύνατο να σταματήσουν οριστικά οι κρίσεις επιληψίας). Περιττό να πω ότι δεν βρήκα ούτε μία σχετική βοήθεια σε ελληνική ιστοσελίδα, ούτε καν κάποιο βιβλίο, έστω μεταφρασμένο.. Όλες οι πληροφορίες που μίλαγαν για φυσική διατροφή εμπεριείχαν κρέας, αυγά και λίπη yuk.

Προσπαθώ να δω τι θα κάνω με τη διατροφή της. Διάβασα κάπου ότι τα ανεπαρκή συστατικά σε επιληπτικά ζώα είναι οι βιταμίνες Β6, Α και D, το φολικό οξύ, ο ψευδάργυρος, το μαγνήσιο, το ασβέστιο και η ταυρίνη.
Συμβιβάστηκα με ξηρή "καλής ποιότητας", και καλά, μέχρι τώρα, αφού δεν κατείχα το θέμα και το μικρό ήταν ήδη αρκετά αδύνατο.

Το θέμα τώρα είναι ότι δεν έχω βρει ακόμη κάπου να αναφέρεται βίγκαν ή ωμοφαγική ΒΙΓΚΑΝ διατροφή για γατιά που υποφέρουν από αυτή την ασθένεια. ( Ζητώ πολλά; )
Και στο φόρουμ έχω μπερδευτεί με όσα έχουν γραφτεί. Κατάλαβα ότι μάλλον για τις γάτες είναι πιο δύσκολο να εφαρμοστεί βίγκαν διατροφή, σε σχέση με τους σκύλους.. Και κάτι για ταυρίνη βίγκαν (που ποτέ δεν κατάλαβα πως μπορεί να λέγεται ταυρίνη και να είναι βίγκαν). Αυτό που ήθελα να βρω ήταν ωμοφαγικά μενού, από σπιτικά τρόφιμα, αλλά δεν έβγαλα άκρη με την αναζήτηση στο φόρουμ. Από οικονομικής άποψης, δεν μπορώ να παίρνω αποκλειστικά έτοιμες τροφές.
Παίζει να είχε κανείς παρόμοια εμπειρία για να με συμβουλεύσει; Ξέρετε καμιά "έγκυρη" πηγή που να μπορώ να ανατρέξω; Είναι ο μόνος χώρος που υποθέτω ότι μπορώ να βρω μια πιο λογική απάντηση και λύσεις που θα είναι πραγματικά καλές για το Ποντικάκι.
Το βασικό θεωρώ ότι είναι να παραμένει σε καλή ψυχολογική και εγκεφαλική κατάσταση (είναι πολύ ιδιαίτερα τα συμπτώματα που εμφανίζει.. και όσο μεγαλώνει ίσως χειροτερεύουν). Δεν έχω ιδέα ποια διατροφικά στοιχεία π.χ. βοηθούν ως προς αυτά.

Μυθιστόρημα έγραψα. Αξίζει τόσα πολλά, είναι πανέξυπνη και έχει τρελλή θέληση. Γι' αυτό μακρυγόρησα.. Είμαι σίγουρη ότι μπορεί να σταθεροποιηθεί η κατάσταση της και να ΖΗΣΕΙ, όχι απλά να επιβιώσει..
Συνεχίζοντας την αναζήτηση στο διαδίκτυο, περιμένω και τις δικές σας απόψεις.

Αποσυνδεδεμένος Δεινομάχη

• Addicted
  • κάνε κάτι μικρό σήμερα, αντί να σκέφτεσαι αιωνίως
Απ: Να σας συστήσω το γατί
« Απάντηση #22 στις: Αύγουστος 31, 2011, 04:27:47 πμ »
μπορείς να της προσθέτεις ταυρίνη σε αυτά που της έχεις μαγειρέψει

αρκετά καλή τιμή εδώ (α, και μην ξεχάσεις να βάλεις κάποιον από τους κωδικούς να έχεις εκπτωση 5 δολαρια  :))   )
http://www.iherb.com/Search?kw=taurine

και για την απαιτούμενη δόση δες εδώ
http://www.provet.co.uk/Nutrition/protaur.htm
http://tcfeline.com/2011/03/28/is-enough-taurine-in-tcfeline/  (αηδιαστικό αλλα χρήσιμο)
http://recommendeddailyallowances.blogspot.com/

άλλα χρήσιμα
http://www.vegansociety.com/lifestyle/cats-and-dogs/
http://www.veggiepets.com/shop/vegetarian-vegan-cat-food.html
http://www.ivu.org/faq/animals.html

A small change in my life today is better than ages of well-intentioned thinking.

Αποσυνδεδεμένος Incognito

• Addicted
Απ: Να σας συστήσω το "Ποντίκι"
« Απάντηση #23 στις: Αύγουστος 31, 2011, 12:20:04 μμ »
Όλες οι πληροφορίες που μίλαγαν για φυσική διατροφή εμπεριείχαν κρέας, αυγά και λίπη yuk.

Λογικό δεν είναι? Πόσο λογικό θα ήταν να έλεγε για την φυσική βίγκαν διατροφή της γάτας? Αντιλαμβάνομαι το πρόβλημα με τα σαρκοφάγα ζώα αλλά αυτό δεν αναιρεί το γεγονός οτι οι γάτες τρώνε ωμό κρέας και λίπος και τίποτα άλλο κανονικά.

Δυστηχώς δεν έχω καμιά ιδέα, και από προσωπική εμπειρία που έχω με επιληπτικό άτομο μόνο όταν παίρνει χάπια κάπως το παλεύει αλλά πιθανόν να υπάρχει και άλλη λύση καλύτερη.

Αποσυνδεδεμένος elsa

• Συντονίστρια
  • Addicted
  • Αποσυντονίστηκα...
    • elsa's blog
« Απάντηση #24 στις: Αύγουστος 31, 2011, 02:10:56 μμ »
Εγώ ξέρω για επιληπτικό άνθρωπο που σχεδόν θεραπεύτηκε (με την έννοια οτι έχει ελάχιστες κρίσεις πλέον, και είναι ελεγχόμενες), με παρακολούθηση από την Ευθυμιάδου και ωμοφαγία. Αλλά άλλο η γάτα, υποθέτω... dunno

Αποσυνδεδεμένος antwnia

• Sr. Member
« Απάντηση #25 στις: Αύγουστος 31, 2011, 04:20:10 μμ »
Δεινομάχη, ευχαριστώ για τις χρήσιμες πληροφορίες. Έχετε δοκιμάσει συγκεκριμένη μάρκα, συμπλήρωμα ταυρίνης κατάλληλο για γάτες, για να ξέρω που να κινηθώ; (Δεν αναφέρει για όλα ότι είναι κατάλληλα για γατιά και στην κατηγορία pets δεν βρίσκω αποκλειστικά "ταυρίνη".)
Έλσα, από τη στιγμή που βοηθά τον άνθρωπο, δεν βρίσκω τον λόγο γιατί να μην ισχύει και για τα ζώα. Γι' αυτό μίλησα για ωμοφαγία (Συν το ότι βρήκα σχετικές πληροφορίες στο διαδίκτυο..) Δεν μπορώ να δεχτώ το γεγονός να δίνω σε ένα μωρό φάρμακα, από τη στιγμή που εγώ είμαι κάθετα εναντιωμένη σε αυτή την τακτική. Επιπλέον, τα ψυχολογικά (λέω εγώ) και εγκεφαλικά προβλήματα που είναι εμφανή μέσα από τη συμπεριφορά του, ο μόνος τρόπος να βελτιωθούν με τα χημικά φάρμακα θεωρώ πως είναι με το να το μαστουρώνουν και να το κοιμίζουν περισσότερο. Δύσκολο να πιστέψω ότι δεν θα χειροτερέψουν τον εγκέφαλό του.

Αποσυνδεδεμένος radiki

• New Kid in The Block
  • **
« Απάντηση #26 στις: Αύγουστος 31, 2011, 04:37:39 μμ »
Κι εμένα ο σκύλος μου ειναι επιληπτικός και ποτέ δεν του δώσαμε φάρμακα. Ο λόγος που δεν του δώσαμε ειναι γιατί, οπως είπες κι εσύ Αντωνία, θα ηταν συνεχεια σαν μαστουρωμένος και εφοσον τα φάρμακα δεν κάνουν τίποτε άλλο απο το να μειώνουν τη συχνότητα των κρίσεων, θεωρήσαμε ότι δεν υπάρχει λόγος να του δώσουμε. Και τώρα το σκυλάκι μου είναι 10 χρονών και εκτός απο ένα φύσημα στην καρδιά λόγω ηλικίας, δεν έχει κανένα άλλο πρόβλημα υγείας. Η συχνότητα των κρίσεων του διαφέρει απο περίοδο σε περίοδο, άλλες φορές μπορει να κάνει 2 κρίσεις τη βδομάδα, τη μια μέρα μετά την άλλη και άλλες φορές έχουν περάσει 2 μήνες και δεν έχει κάνει κρίση. Πάντως εκτός απ τα λεπτά της κρίσης και λίγη ώρα μετά που δεν έχει όρεξη και θέλει να κοιμάται (εκτός κ αν ακούσει κάτι για βόλτα), η επιληψία δεν φαίνεται να τον επηρεάζει πουθενά άλλου. Είναι αρκετά δραστήριος για την ηλικία του και υγιής. Δεν σου λέω να μην της δώσεις φάρμακα, γιατί σίγουρα η κάθε περίπτωση είναι διαφορετική, αλλά συζήτησε με τον κτηνίατρο σου τι επιπτώσεις θα έχει στη ζωή της, αν δεν πάρει φάρμακα.

Αποσυνδεδεμένος elsa

• Συντονίστρια
  • Addicted
  • Αποσυντονίστηκα...
    • elsa's blog
« Απάντηση #27 στις: Αύγουστος 31, 2011, 05:03:23 μμ »
Μην ξεχνάμε και την ομοιοπαθητική κτηνιατρική. Δεν ξέρω κάποιον να συστήσω, όμως.

Αποσυνδεδεμένος Δεινομάχη

• Addicted
  • κάνε κάτι μικρό σήμερα, αντί να σκέφτεσαι αιωνίως
« Απάντηση #28 στις: Αύγουστος 31, 2011, 05:26:33 μμ »
Δεινομάχη, ευχαριστώ για τις χρήσιμες πληροφορίες. Έχετε δοκιμάσει συγκεκριμένη μάρκα, συμπλήρωμα ταυρίνης κατάλληλο για γάτες, για να ξέρω που να κινηθώ; (Δεν αναφέρει για όλα ότι είναι κατάλληλα για γατιά και στην κατηγορία pets δεν βρίσκω αποκλειστικά "ταυρίνη".)
Αντωνια, δεν βλεπω το λογο γιατι καποιο συμπληρωμα Ταυρινης καταλληλο για τονανθρωπο να μην ειναι εξισου καταλληλο για τις γατες. Ισα ισα θα ελεγα, οτι τα γατοπροϊόντα εχουν πολυ χειροτερα-φθηνοτερα συστατικα.

Μια φιλη μου βαζει αυτην της now foods στο φαγητο των γατιων της. Η οποια γραφει οτι ειναι vegan. Τωρα να σας πω την αληθεια, δεν στοιχηματιζω γι αυτο
A small change in my life today is better than ages of well-intentioned thinking.

Αποσυνδεδεμένος antwnia

• Sr. Member
« Απάντηση #29 στις: Αύγουστος 31, 2011, 06:01:58 μμ »
Αντωνια, δεν βλεπω το λογο γιατι καποιο συμπληρωμα Ταυρινης καταλληλο για τονανθρωπο να μην ειναι εξισου καταλληλο για τις γατες. Ισα ισα θα ελεγα, οτι τα γατοπροϊόντα εχουν πολυ χειροτερα-φθηνοτερα συστατικα.

Κι όμως, κάπου είδα ένα συμπλήρωμα ταυρίνης που κάτω έλεγε ότι είναι ακατάλληλο για ζώα/ γάτες (δεν θυμάμαι)  dunno. Δεν το βρίσκω τώρα..

Copyright © χορτοφαγία: στάση ζωής