χορτοφαγία: στάση ζωήςΑποστολέας Θέμα: Με ανησυχητικό ρυθμό εξαφανίζονται τα οικόσιτα είδη  (Αναγνώστηκε 1127 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος foxy vegan

  • Διαχειρίστρια
  • Addicted
  • *****
  • Μηνύματα: 8565
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Ανθρωποι-Ζωα-Περιβαλλον: Ειμαστε ΕΝΑ
Με ανησυχητικό ρυθμό εξαφανίζονται τα οικόσιτα είδη
« στις: Σεπτέμβριος 05, 2007, 07:06:49 μμ »


Η ανθρωπότητα βασίζεται όλο και περισσότερο σε «βιομηχανικές» ποικιλίες εκτρεφόμενων ζώων και αφήνει να χαθούν σημαντικές τοπικές ράτσες. Ο ΟΗΕ ζητά τη διαφύλαξη της γενετικής «παρακαταθήκης» σε τράπεζες κρυοσυντήρησης.

Στις βιομηχανικές χώρες, δείχνει η έκθεση για λογαριασμό του Οργανισμούν Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ (FAO), το 90% των εκτρεφόμενων βοοειδών προέρχεται από έξι συγκεκριμένες ράτσες. Και στην Αφρική, οι κτηνοτρόφοι επιλέγουν όλο και περισσότερο δυτικές ποικιλίες υψηλής απόδοσης και εγκαταλείπουν τις παραδοσιακές.

Οι δυτικές χώρες, ωστόσο, προστατεύουν καλύτερα τη γενετική τους κληρονομιά, αφού σπέρμα και ωοθήκες από τις παλαιότερες ποικιλίες τους φυλάσσονται σε γενετικές τράπεζες. «Δυστυχώς, η Αφρική υστερεί και η απουσία αυτή [γενετικών τραπεζών] γίνεται αισθητή, επειδή η περιοχή αυτή είναι από τις πλουσιότερες σε βιοποικιλότητα», είπε ο Κάρλος Σέρε, διευθυντής του Ερευνητικού Ινστιτούτου Κτηνοτροφίας, που συνέταξε την έκθεση.

To κείμενο, που παρουσιάστηκε σε σχετικό συνέδριο στο Ιρλάκεν της Ελβετίας, αναφέρεται χαρακτηριστικά στο ενδημικό βοοειδές ανκόλε της Ουγκάντα, το οποίο κινδυνεύει να εξαφανιστεί εντός 20 ετών, κυρίως λόγω της ευρωπαϊκής ράτσας Χόλσταϊν.

Σε πρόσφατη ξηρασία που έπληξαν τη χώρα, τα ανθεκτικά στη δίψα ανκόλε επέζησαν, ενώ ολόκληρα κοπάδια ευρωπαϊκών αγελάδων χάθηκαν.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από Associated Press
Σεξισμός=Ρατσισμός=Σπισισμός
No one is free when others are oppressed.

 

Copyright © χορτοφαγία: στάση ζωής