χορτοφαγία: στάση ζωής

Αποστολέας Θέμα: Σιδηροπενική αναιμία & χορτοφαγία  (Αναγνώστηκε 68774 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Έλενα

• New Kid in The Block
  • **
Απ: Σιδηροπενική αναιμία & χορτοφαγία
« Απάντηση #45 στις: Ιανουάριος 29, 2008, 05:54:24 μμ »
Συμφωνώ και εγω, πως δεν χρειάζεται ζωικής προέλευσης τροφή για να γεμίσουμε αποθήκες σιδήρου (Φερριτινη).Σχεδόν απο όταν γεννήθηκα ,σταμάτησα να τρέφομαι με ζωικής προέλευσης τροφές εκτός απο γάλα και ποτέ σχεδόν δεν αρρώστησα ούτε παρουσίασα χαμήλες η μη φυσιολογικές αιματολογικές εξετάσεις.

ΕΛΕΝΗ

• Επισκέπτης
« Απάντηση #46 στις: Ιανουάριος 29, 2008, 08:07:00 μμ »

Συμβαίνουν μερικά θαυμαστά πράγματα που δεν εξηγούνται επιστημονικά, έχω παρατηρήσει στο βάθος των χρόνων....

e1drua

• Επισκέπτης
« Απάντηση #47 στις: Μάρτιος 19, 2008, 11:36:15 πμ »
Προσωπικα εχω αναιμια χρονιας νοσου (πασχω απο ψωριασικη αρθριτιδα και ειμαι 26 ετων). Κατα την αποφαση μου να αφαιρεσω το κρεας απο τη διατροφη μου, ολοι μου ειπαν πως θα επιδυνωθει η κατασταση του αιματοκριτη-σιδηρου-φερριτινης μου. Παρ' όλα αυτα αυτο δε μου αλλαξε γνωμη και ψαχνοντας πληροφοριες (κυριως στο ιντερνετ) ειδα πως κατι τετοιο δεν ισχυει και περιμενω η δικη μου περιπτωση να γινει τρανταχτη αποδειξη, για να τα αναιρεσω οοολα αυτα :)

Αποσυνδεδεμένος psyhunterson

• Addicted
  • human mind is a parachute.It works when it is open
« Απάντηση #48 στις: Μάρτιος 19, 2008, 11:54:40 πμ »
Mpravo e1drua. και γω έχω νεανική αρθρίτιδα και μπορώ να πω πως αιτία τέτοιων ασθενειών είναι η βρώση ζωϊκών τροφών. Από τότε που τα έκοψα νιώθω πολύ καλύτερα.
Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΟ ΕΠΙΜΟΝΗ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ...     Άλμπερτ Αϊνστάϊν

ΕΛΕΝΗ

• Επισκέπτης
« Απάντηση #49 στις: Μάρτιος 19, 2008, 10:46:28 μμ »

Εγώ είχα αναιμία σαν κρεοφάγος κι όχι τώρα, όταν παίρνω δε και μελάσα κι άλλα "σιδηρούχα" είμαι στα ανώτατα...
η αδελφή μου που τρώει κρέας, έχει αναιμία και χάλια φεριτίνη και ξέρω τουλάχιστον 5-6 άτομα που με κρεοφαγία δεν σώζονται...η μητέρα ενός φίλου, έτρωγε κρέας για την αναιμία όπως τη συμβουλεύαν και τελικά της το γύρισε ο οργανισμός σε λευχαιμία, από την οποία πέθανε δυστυχώς..

vasilis

• Επισκέπτης
« Απάντηση #50 στις: Μάρτιος 20, 2008, 02:17:40 μμ »
Οι αιωνόβιοι κάτοικοι της Αμπχαζίας έχουν γνωμικό - «Αν είσαι άρρωστος – σε τρώνε τα σκουλήκια (βλ. παράσιτα)
Οι εξαιρετικά δυσκολοχώνευτες ζωικές και μαγειρεμένες - νεκρές τροφές, χωρίς ένζυμα, βιταμίνες, μέταλλα, άλατα και βιοενέργεια  προκαλούν σήψη των τροφών και πολλαπλασιασμό των παθογόνων οργανισμών που τρώνε την τροφή του ανθρώπου, τις βιταμίνες και τα ιχνοστοιχεία του, τη σάρκα και τα οργανά του. Δημιουργούν προβλήματα στα νεφρά, στο συκώτι, στο πάγκρεας, στη χοληδόχο και ουροδόχο κύστη και γενικά σε όλα το οργανισμό.
Σύμφωνα με ιδικούς επιστήμονες στους περισσότερούς ανθρώπους ηλικίας από 30 έως 40 χρονών το 50% των κυττάρων στο συκώτι και στα νεφρά είναι βουλωμένα ή νεκρά και όταν τα βασικά όργανα υπολειτουργούν, τότε δεν μπορεί να γίνει η πέψη και απορρόφηση απαραίτητων στοιχείων.
Εγώ έκανα μετά απο περίπου 5 χρόνια ολικής χορτοφαγίας εξετάσεις για αίμα και είχα αιματοκρίτη 48.3%.

ΕΛΕΝΗ

• Επισκέπτης
« Απάντηση #51 στις: Μάρτιος 20, 2008, 05:29:11 μμ »

:o :o :o   (ΘΕΤΙΚΟ ΚΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ ΣΟΚ!!!)  ;D ;D

Αποσυνδεδεμένος antismoke

• Sr. Member
  • Φύλο: Γυναίκα
« Απάντηση #52 στις: Μάρτιος 26, 2008, 05:45:12 μμ »
 Σήμερα έκανα τις πρώτες εξετάσεις μου μετά από χορτοφαγία που ξεκίνησα αμέσως μετά τις γιορτές των χριστουγέννων.

Αυτό που είδα είναι ότι : το ασβέστιο, ο φωσφόρος, το μαγνήσιο είναι σε επάρκεια και η LDL μου ( δηλαδή κοινώς η κακή χοληστερίνη), είναι κάτω από το κατώτατο φυσιολογικό όριο που δίνουν!  :)
 Ο αιματοκρίτης μου έχει ανέβει κατά 1-1/2  μονάδα και αναμένονται οι εξετάσεις, φερριτίνης, σιδήρου, Β12 και φυλλικό οξύ.

Βέβαια πλακώθηκα στους χυμούς παντζαριού-καρότου και στο πετιμέζι ( δεν μπορώ με τίποτα τη μελάσσα  :-X ).
Μετά από τα υπόλοιπα αποτελέσματα, θα επανέλθω και μάλλον με καλά νέα, αν κρίνω από την αιματολογική εικόνα που είδα στη γενική αίματος... :)
Είδωμεν. ;)

Αποσυνδεδεμένος LiZaArD

• Θαμώνας
    • Χορτοφαγικές Συνταγές
« Απάντηση #53 στις: Μάιος 23, 2008, 01:13:11 πμ »
μετά από 1,5 χρόνο χορτοφαγίας και 2 μήνες βιγκανισμού αποφάσισα χθες να κάνω τις πρώτες μου εξετάσεις. Γιατί οι γονείς μου είχαν κάποιες ενστάσεις στο να κάνω μερικές βδομάδες ωμοφαγία, γιατί φοβήθηκαν ότι δεν θα είμαι ασφαλής. Το ότι κατάφερα να ζω χωρίς κρέας είναι αξιοπερίεργο, το ότι κατάφερα να ζήσω χωρίς ζωϊκά ήταν αξιοθαύμαστο (θαύμα πιστεύουν) και το να ζω χωρίς ψημένη τροφή είναι τρομαχτικό χαχαχαχα. Και για εμένα ήταν ως ιδέα τρομαχτική στην αρχή, αλλά κάποτε ήταν και ο βιγκανισμός και η χορτοφαγία.
Λοιπόν, με χαρά μου σας δηλώνω πως ο αιματοκρίτης μου και ο σίδηρός μου είναι μιααα χαρούλα. Θα συγκρίνω τις τιμές και από περασμένες εξετάσεις προ 2 ετών για να ξέρω και την πρόοδό μου. Ποτέ δεν είχα πρόβλημα με τον σιδηρο ή με τον αιματοκρίτη μου. Ο λόγος που αργησα να κάνω εξετάσεις είναι ο φόβος που έχω με τους γιατρούς και τις βελόνες. Βασικά παλιότερα αντιμετόπισα και ένα μικρό θεματάκι με την χοληστερίνη μου... αυτή την φορά δεν έκανα τεστ χοληστερίνης γιατί μου φάνηκε υπερβολικό.
Και τώρα θα φωτοτυπήσω τις εξετάσεις μου και θα τις έχω πάντα μαζί μου χαχαχαχαχα. Και με την βούλα που λένε  :P
Συνήθιζε δε να κυριαρχείς επάνω στα ακόλουθα. Στην κοιλιά και στον ύπνο, στη λαγνεία και στο θυμό. Ποτέ να μη κάνεις κάτι αισχρό, ούτε μαζί με άλλους, ούτε μοναχός.

Αποσυνδεδεμένος pella

• Sr. Member
« Απάντηση #54 στις: Ιούνιος 06, 2008, 10:40:15 μμ »
Μήπως ξέρει κανείς γιατί στις φυσιολογικές τιμές που δίνουν για την φεριτίνη υπάρχει διαφορά απο διαγνωστικό σε διαγνωστικό.
Π.χ ένα δίνει 16-300ng/ml για ενήλικες και 20-200 για παιδιά  άλλο δίνει 12-370ng/ml γενικά για όλους κτλ.
Φυλάξου από λογική κι επιστήμη,των πιο τρανών όπλων του ανθρώπου την ανίερη συμμαχία,θ'ἀφήσεις να σε παρασύρουν με εκτυφλωτικές μαγγανίες,σε κβαντικά πεδία
Καίσλ

Αποσυνδεδεμένος LiZaArD

• Θαμώνας
    • Χορτοφαγικές Συνταγές
« Απάντηση #55 στις: Ιούνιος 07, 2008, 03:13:33 μμ »
Δεν έχω ιδέα, το δικό μου δίνει 10-160 ng/ml και 22-322 ng/ml (σε εμμηνόπαυση). 
Συνήθιζε δε να κυριαρχείς επάνω στα ακόλουθα. Στην κοιλιά και στον ύπνο, στη λαγνεία και στο θυμό. Ποτέ να μη κάνεις κάτι αισχρό, ούτε μαζί με άλλους, ούτε μοναχός.

Αποσυνδεδεμένος pella

• Sr. Member
« Απάντηση #56 στις: Ιούνιος 07, 2008, 03:51:57 μμ »
Τώρα βρήκα και αυτό που δίνει 7-140ng/ml για τα παιδιά.
http://www.eky.gr/eksetaseis/kliniks-3c7imeias?searchterm=%CE%BA%CE%BB%CE%B9%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE

Τί στο καλό γίνεται; Ο καθένας οτι θέλει λέει ή μήπως έχει να κάνει με τα μηχανήματα που κάνουν τις αναλύσεις;
Φυλάξου από λογική κι επιστήμη,των πιο τρανών όπλων του ανθρώπου την ανίερη συμμαχία,θ'ἀφήσεις να σε παρασύρουν με εκτυφλωτικές μαγγανίες,σε κβαντικά πεδία
Καίσλ

Αποσυνδεδεμένος leica

• Θαμώνας
  • (●^ω^●)
« Απάντηση #57 στις: Ιούνιος 07, 2008, 04:51:13 μμ »
Εχω να φαω κρεας απο μωρο και εχω αιματοκριτη 42. Μηπως μεταλλαχτηκα? ;D Ειχα παρει συμπληρωμα σιδηρου μονο μια φορα το 2001 μετα απο εγχειρηση.

Αποσυνδεδεμένος antismoke

• Sr. Member
« Απάντηση #58 στις: Ιούνιος 08, 2008, 12:40:11 πμ »
Μήπως ξέρει κανείς γιατί στις φυσιολογικές τιμές που δίνουν για την φεριτίνη υπάρχει διαφορά απο διαγνωστικό σε διαγνωστικό.
Π.χ ένα δίνει 16-300ng/ml για ενήλικες και 20-200 για παιδιά  άλλο δίνει 12-370ng/ml γενικά για όλους κτλ.

Υπάρχουν πολλές εταιρείες που βγάζουν αντιδραστήρια για την κάθε εξέταση. Το κάθε εργαστήριο μπορεί να χρησιμοποιεί διαφορετική εταιρεία. Για να βγουν οι φυσιολογικές τιμές παίρνεται σαν δείγμα ένας αριθμός ανθρώπων χωρίς προβλήματα υγείας και από τις τιμές που βγάζουν οι μετρήσεις τους βγαίνει ο μέσος όρος και οι φυσιολογικές τιμές. Οι τιμές αυτές κρατιούνται ως τιμές αναφοράς για το φυαιολογικό και μη. Από ότι καταλαβαίνετε ο αριθμός αυτός είναι υποκειμενικός και σχετικός. Παίζει ρόλο από ποια φυλή πάρθηκε και σε ποια γεωγραφική κατανομή πρώτα από όλα. π.χ. άλλες είναι οι φυσιολογικές τιμές π.χ της χοληστερίνης στην Αμερικανική εταιρεία και άλλες στην Γερμανική. Εξαρτάται επίσης από τις συνήθειες του δείγματος που λήφθηκε το αίμα για να βγουν οι τιμές αυτές. π.χ. η διατροφή, η εκγύμναση, το βιοτικό επίπεδο, η μόρφωση..κτλ.

Γενικώς οι τιμές διαφέρουν από αντιδραστήριο με αντιδραστήριο, αλλά όχι πολύ. Γι' αυτό καλό είναι να μην αλλάζετε εργαστήριο ώστε να έχετε σαν σύγκριση τις ίδιες φυσιολογικές τιμές και τις τιμές των προηγούμενων εξετάσεων σας.

Αποσυνδεδεμένος pella

• Sr. Member
« Απάντηση #59 στις: Ιούνιος 08, 2008, 01:08:24 πμ »
Αααα! Δηλαδή αν κάνω μια εξέταση την ίδια μέρα σε 2 διαφορετικά εργαστήρια, το προσωπικό μου αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο αλλά οι τιμές αναφοράς θα είναι λίγο διαφορετικές;
Καίσλ

Copyright © χορτοφαγία: στάση ζωής
Contact