Ελα όμως τώρα στο θέμα που έθιξες! Με τα μωρά τα χορτοφάγα στον κόσμο, γιατί δεν είναι μόνο ο Δυτικός, τι γίνεται; Κατά τη γνώμη μου πάντα, η βίγγαν σοσάιτυ, είναι πολύ φοβισμένη ν' αναλλάβει ευθύνες περί διατροφής κι έχει δίκιο, δεν θα βγάλει το φίδι απ' την τρύπα αν αρρωστήσει ακόμα και γι άγνωστο λόγο κάποιος! Αν βρεθούν κάποιοι τρελοί και τα ρίξουν στον βιγγανισμό;
Προσωπικά ξέρω παιδάκια μεγαλωμένα με χορτοφαγία, ή βιγγανισμό και είναι πιο ψηλά από μένα και πιο ροδαλά, υγιή...κάποια έτρωγαν κάπου κάπου ψάρι, κάποια ούτε γαλακτοκομικά!
Η βίγγαν σοσιάιτυ, δεν συνυπολογίζει τον φιλοσοφικο-θρησκευτικό-συμπαντικο-νομικό παράγοντα, στον οποίον μας μυεί ο Πυθαγόρας, ο Ασκληπιός, ο Ιπποκράτης, οι Εσσαίοι, κι άλλοι θρησκευόμενοι φιλόσοφοι που πίστευαν και πιστεύουν πως με το να εφαρμόζεις τους νόμους του Σύμπαντος για τον άνθρωπο, όπως η αβλάβεια, προστατεύεσαι περισσότερο.....δεν είπαμε να μη λαβαίνουμε κανένα μέτρο, όπως για τη Β12, αλλά τώρα λίγη αναιμία μπορεί να σημαίνει και μακροζωία, όπως έχω διαβάσει, κάνω λάθος;
Για του λόγου το αληθές, διαβάστε τα συμπεράσματα του Καφάτου στην έρευνά του στο Αγ. Όρος, θέμα ΝΗΣΤΕΙΑ Η ΠΙΟ ΚΑΛΗ ΔΙΑΙΤΑ:
Απόσπασμα: <<Συγκεκριμένα, ο καθηγητής Προληπτικής Ιατρικής και Διατροφής Αντώνης Καφάτος μελέτησε τις διατροφικές συνήθειες των μοναχών στην Ιερά Μονή Σαββαθιανών καθ' όλη της διάρκεια της Σαρακοστής.
Παρά τις αρχικές υποθέσεις για διατροφικές ανεπάρκειες λόγω της συνεχούς νηστείας, τα αποτελέσματα έδειξαν ακριβώς το αντίθετο.>> Προσωπικά πείθομαι πως
το <<ου φονεύσεις>> είναι θέσφατο......