Το θέμα λέει στην αρχή για τον χυμό ribena. Επειδή σκεφτόμουν να αρχίσω να πίνω και εγώ, έχει σίγουρα περιεκτικότιτα σε σίδηρο;;
Αντί να πίνεις έτοιμους χυμούς, γιατί δεν αρχίζεις να συμπεριλαμβάνεις φραγκοστάφυλα, την καθαρή πρώτη ύλη, στην καθημερινή σου διατροφή; Μπορείς να βρεις κατεψυγμένα (έτσι διατηρούν ανέπαφα τα θρεπτικά τους συστατικά) και να τα τρως μέσα σε smoothie ή με άλλους τρόπους, αποφεύγοντας συσκευασμένους χυμούς με τα συντηρητικά τους και το φτωχό διατροφικό προφίλ. Τα φραγκοστάφυλα είναι όντως πολύ πλούσια σε σίδηρο, δες εδώ:
http://nutritiondata.self.com/facts/fruits-and-fruit-juices/1878/2Πάντως, αν θέλεις να περιλάβεις νέες πηγές σιδήρου στη διατροφή σου, μην επαφίεσαι μόνο σε ένα τρόφιμο - προτίμησε την ποικιλία! Υπάρχουν τόσες πολλές φυτικές πηγές σιδήρου, πολλές από τις οποίες προσπερνούμε, π.χ. μαϊντανός, φασόλια, σουσάμι, κλπ. Καλό είναι να έχουμε τροφές πλούσιες σε σίδηρο σε κάθε μας γεύμα και όχι μόνο να πίνουμε ένα συσκευασμένο χυμό.
Αν φυσικά θέλεις οπωσδήποτε να πίνεις ribena, τότε το καλύτερο που έχεις να κάνεις για να απαντήσεις στην ερώτησή σου είναι κοιτάξεις τις πληροφορίες που αναφέρονται στη συσκευσία ή/και να επικοινωνήσεις με την εταιρεία.