Παιδιά, πέρσυ είχα σίδηρο λίγο πιό κάτω από το κανονικό και φέτος έμαθα για τη Μελάσσα, ένα προΪόν που παράγεται από τη διαδικασία επεξεργασίας του ζαχαροκάλαμου για να φτιάξουν ζάχαρη. Πήρα λοιπόν 3 μήνες, 2 κουταλάκια του γλυκού φουσκωτά, Μελάσσα σε γάλα με καφέ στην αρχή και όταν τα έκοψα, σε πράσσινο τσάι ή φασκόμηλο, ή τίλιο, ή χαμομήλι. Μοιάζει με πετιμέζι λίγο, και το βάζεις αντί για ζάχαρη, και συνηθίζεται εύκολα στη γεύση. Αποτέλεσμα ήταν, παρ΄όλο που λένε οτι το γάλα, η καφείνη και η τανίνες που έχουν τα παραπάνω ροφήματα, {εκτός από το χαμομήλι νομίζω}, δεν επιτρέπουν στον σίδηρο να αφομοιωθεί, στις φετινές εξετάσεις μου, να έχει ανεβεί ο σίδηρος στο μέσον του φυσιολογικού, δεν θυμάμαι ακριβώς τις τιμές! Και οι αποθήκες σιδήρου, σε άριστη κατάσταση! Να τη συστήνετε ανεπιφύλακτα, γιατί έχει και άλλα ωφέλιμα μέταλλα, σε όσους έχουν πρόβλημα με τον σίδηρο.