Δεν θα ήθελα να κάνω διαφήμιση, άλλωστε υπάρχουν κι άλλες, δεν προτείνω τη μάρκα, αλλά την ιδέα της μηχανής.
Μου είπαν από την εταιρεία που την είχα πάρει τον τρόπο για να φτιάχνω τα ωμά γάλατα (απλώς βάζω τη λειτουργία "mill" που είναι για άλεση), και από τότε φτιάχνω κάθε μέρα γάλα αμυγδάλου και γίνεται φανταστικό! Αυτό είναι πολύ καλό, γιατί δεν θα χρειαστεί να ξανα-αγοράσω κανένα φυτικό γάλα!
hmm Επίσης το ίδιο μηχάνημα αλέθει και σπόρους, και έτσι σκέφτομαι σύντομα να απαλλαγώ και από τα περισσότερα αλεύρια, αφού θα μπορώ να τα φτιάχνω μόνη μου για το ψωμί -και να αγοράζω μόνο αυτό που είναι για ζαχαροπλαστική, δεν ξέρω αν θα κάνει το home-made questionmark -αλλά και γιατί να μην κάνει δηλαδή τώρα που το σκέφτομαι rolleye Για ψωμί όμως φαντάζομαι ότι θα κάνει. (Δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα.) Σε αυτήν την περίπτωση θα χρειάζομαι ποσότητα σπόρων σιταριού/ντίνκελ. Το ψάχνω πώς μπορεί να μου έρθει οικονομικά, (το έβαλα και στις ομαδικές αγορές), γιατί αν πετύχει αυτό και το χρησιμοποιώ καθημερινά για ψωμί, θα χρειάζομαι μεγάλες ποσότητες. Το ίδιο βέβαια και ξηρούς καρπούς, βρώμη και άλλα δημητριακά για τα γάλατα που φτιάχνω πια καθημερινά.
Γενικά πρέπει να βρούμε πρόσβαση σε φτηνές (βιολογικές) πρώτες ύλες σε καρπούς, δημητριακά και όσπρια που χρησιμοποιούμε σε μεγάλες ποσότητες στη διατροφή μας. Δηλαδή καημό το 'χω σακουλάκι-σακουλάκι τα αμύγδαλα, ή τα κάσιους που είναι ένα πολύ μικρό σακουλάκι -και πανάκριβο. Εγώ θέλω με τη σέσουλα, πώς θα γίνει; biggestgrin