χορτοφαγία: στάση ζωής



Αποστολέας Θέμα: Γεμιστές Πιπεριές με Κινόα και Πράσινη Σάλτσα  (Αναγνώστηκε 942 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος sardela

  • Sr. Member
  • ****
  • Μηνύματα: 404
  • Φύλο: Γυναίκα
  • we are what we eat...
Γεμιστές Πιπεριές με Κινόα και Πράσινη Σάλτσα
« στις: Αύγουστος 06, 2007, 03:12:27 μμ »
ΥΛΙΚΑ

350γρ. βρασμένο Κινόα (Quinoq)
4 πολύχρωμες Πιπεριές
2 καθαρισμένα Πράσα
2 Λιαστές Ντομάτες
120γρ.Φέτα (προαιρετικά)
1 κουτ. γλυκού Πάπρικα
Αλάτι & Πιπέρι

Για τη σάλτσα πέστο:
½ ματσάκι Βασιλικό
½ ματσάκι Σχοινόπρασο
1 φλιτζ. Ελαιόλαδο
Αλάτι & Πιπέρι

½ φλιτζ. Κουκουνάρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προετοιμάζουμε το Κινόα σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία. Συνήθως χρειάζεται να βράσουμε το κινόα σε διπλάσια ποσότητα νερού, μετά να το σκεπάσουμε με μία βαμβακερή πετσέτα και να το αφήσουμε να φουσκώσει.
Αν προτιμάει κανείς, μπορεί να το μουλιάσει για μερικές πριν το μαγείρεμα, αποφεύγοντας με αυτόν τον τρόπο μία ελαφρά πικράδα που έχει το λεπτό του περίβλημα, το οποίο μπορεί να αφαιρεθεί.
Για την εκτέλεση της βασικής συνταγής – και έχοντας έτοιμο το κινόα, ξεκινάμε προθερμαίνοντας το φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου.
Συνεχίζουμε με την προετοιμασία των υλικών της γέμισης:
Μουλιάζουμε τις λιαστές ντομάτες σε νερό για να μαλακώσουν.
Κόβουμε τις Κόβουμε τις πιπεριές στη μέση κατά μήκος και αφαιρούμε τα σπόρια. Αφήνουμε στην άκρη τα μισά (για να γεμιστούν αργότερα) και ψιλοκόβουμε τα υπόλοιπα.
Πλένουμε καλά τα πράσα και εσωτερικά ανάμεσα στις στρώσεις, για να φύγουν τυχόν υπολείμματα από χώμα κλπ. Τα κόβουμε σε λεπτά μισοφέγγαρα.
Κόβουμε σε λεπτά κομματάκια και τις λιαστές ντομάτες.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι και σοτάρουμε τις ψιλοκομμένες πιπεριές, τα πράσα και τις λιαστές ντομάτες για 2-3’ λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
Ανακατεύουμε σε μπολ το σοταρισμένο μίγμα για τη γέμιση μαζί με το κινόα. Ρίχνουμε και τη φέτα ή το κατσικίσιο τυρί σε τρίμματα. Αφήνουμε το τυρί να λιώσει λίγο.
Τοποθετούμε τα 4 μισά κομμάτια πιπεριές σε πυρέξ ή ταψί (θα μπορούσε κανείς να χρησιμοποιήσει και λαδόκολλα). Γεμίζουμε με κουτάλι τις πιπεριές με τη γέμιση που ετοιμάσαμε. Τελευταία, προσθέτουμε επάνω λίγη τριμμένη φέτα.
Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 10-15’, μέχρι να πάρει χρώμα γέμιση.
Παράλληλα, ετοιμάζουμε την πράσινη αρωματική σάλτσα: Χτυπάμε στο μπλέντερ τα φύλλα βασιλικού και το σχοινόπρασο μαζί με το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Η σάλτσα πρέπει να είναι κάπως παχύρρευστη, σαν πέστο.
Τοποθετούμε τις πιπεριές σε πιάτο και περιχύνουμε με την πράσινη σάλτσα. Γαρνίρουμε με καβουρδισμένο κουκουνάρι.


πηγη (http://www.mamakouzina.tv/gr_recipy.asp?rid=672)


Επισης βρηκα πολλες χορτοφαγικες συνταγες εδω ( http://www.mamakouzina.tv/gr_recipiescat2.asp?sid=66&mid=17&session-id=0a77b951cc416a4d45c2635fadd90c85).
Απο το τελευταιο link, μια-δυο εχουν και ψαρι.???
As long as humans think that animals don't feel, animals have to feel that humans don't think.

Αποσυνδεδεμένος foxy vegan

  • Διαχειρίστρια
  • Addicted
  • *****
  • Μηνύματα: 8561
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Ανθρωποι-Ζωα-Περιβαλλον: Ειμαστε ΕΝΑ
Απ: Γεμιστές Πιπεριές με Κινόα και Πράσινη Σάλτσα
« Απάντηση #1 στις: Αύγουστος 06, 2007, 06:34:45 μμ »
Γιάμι! Δεν πρόλαβα να τη διαβάσω όλη τη συνταγή αλλά από τα υλικά
φαίνεται να είναι τέλεια...(χωρίς τη φέτα  :P )
Σεξισμός=Ρατσισμός=Σπισισμός
No one is free when others are oppressed.

Αποσυνδεδεμένος MKO Psychanimal

  • PSYCHANIMAL
  • Addicted
  • ******
  • Μηνύματα: 1335
  • Γίνε Χορτοφάγος τώρα, Σώσε ένα ζώο φάρμας
    • Psychanimal
Απ: Γεμιστές Πιπεριές με Κινόα και Πράσινη Σάλτσα
« Απάντηση #2 στις: Αύγουστος 07, 2007, 02:45:46 πμ »
thanx εψαχνα καιρο συνταγη χεοροποιητου πεστο
Veganimal : To  blog του Χορτοφάγου
http://psychanimalvegan.blogspot.gr

Ευκαιρία Ζωής για τα Ζώα Φάρμας
http://lifechanceforfarmanimals.blogspot.gr/

Ψυχολόγοι  Υπερ της Προστασίας Ζώων www.psychanimal.org
ΓατοΟμάδα Θεσσαλονίκης www.thessalonikicatgroup.org

 

Copyright © χορτοφαγία: στάση ζωής