χορτοφαγία: στάση ζωής



Αποστολέας Θέμα: Σόγια  (Αναγνώστηκε 1923 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος fani7

  • Addicted
  • ******
  • Μηνύματα: 2608
  • Φύλο: Γυναίκα
Σόγια
« στις: Δεκέμβριος 09, 2012, 03:00:27 μμ »
Είναι περίεργο για χορτοφαγικό φόρουμ αλλά δεν έχουμε πουθενά συνταγές για σόγια, μόνο κάτι extreme του τύπου χειροποίητο τόφου κλπ  nanana
Και ήρθε τώρα η ώρα που θέλω να φτιάξω κοκκινιστό με φιλετάκια ( ; )  - δεν ξέρω πως λέγονται στρογγυλά κομματάκια- σόγιας και δεν ξέρω πως  dunno
Σύμφωνα με τις οδηγίες στην συσκευασία-όπου παρεμπίπτοντος περιέχει και ζωμό κρέατος σε σκόνη  >:( - το έβρασα για 5 λεπτά, το αφήνω 15 λεπτά μέσα στο νερό να ξεκουραστεί, μετά πρέπει να ρίξω κρύο νερό, να το σουρώσω και να το στύψω καλά. Υπάρχει καμιά διαφωνία μέχρι εδώ;
Μετά ξέρω ότι το μαγειρεύουν όπως το κρέας, αλλά πρώτον έχω ξεχάσει να μαγειρεύω κρέας και δεύτερον δεν είμαι σίγουρη για τις αναλογίες νερού και ώρα βρασίματος.
Παρακαλώ τα φώτα σας  :))
θυμήσου να θυμάσαι.....

Αποσυνδεδεμένος go vegan

  • Addicted
  • ******
  • Μηνύματα: 1039
  • Question authority!
Απ: Σογια
« Απάντηση #1 στις: Δεκέμβριος 09, 2012, 03:43:02 μμ »
Αν έχεις αγοράσει αυτό που καταλαβαίνω, αφού κάνεις όλα αυτά που λες, μετά ή το τηγανίζεις ή το τσιγαρίζεις με κρεμμύδια και μπαχαρικά και το κάνεις στη συνέχεια κοκκινιστό, ή το αλείφεις με κάποια μαρινάδα και το ψήνεις, ή το βάζεις με πατάτες στο φούρνο λεμονάτες.. ή ... ή ...
Δηλαδή, δεν θέλει ιδιαίτερο μαγείρεμα για να μαλακώσει πια, μόνο για να πάρει γεύση.
Εγώ κάτι παρόμοια soja medallions τα έβρασα μερικά λεπτά να μαλακώσουν, μετά τα έστυψα και μετά τα μαγείρεψα κανονικά.

Αποσυνδεδεμένος maya_zaira

  • Sr. Member
  • ****
  • Μηνύματα: 385
  • Φύλο: Γυναίκα
Απ: Σογια
« Απάντηση #2 στις: Δεκέμβριος 09, 2012, 04:01:00 μμ »
Εγώ δεν τα στύβω καθόλου. Ειδικά για κοκκινιστό, απλά τα βράζω παραπάνω μέσα στην σάλτσα τους και προσθέτω πολλά πολλά μπαρχαρικά και μυρωδικά.

Αποσυνδεδεμένος fani7

  • Addicted
  • ******
  • Μηνύματα: 2608
  • Φύλο: Γυναίκα
Απ: Σογια
« Απάντηση #3 στις: Δεκέμβριος 09, 2012, 04:11:27 μμ »
Thanks κορίτσια  :))
Αυτό εδώ έχω πάρει http://www.tibet.com.tr/bunsa
Αλλά έχω χαλαστεί τρελά με την πτωματόσκονη  >:(
θυμήσου να θυμάσαι.....

Αποσυνδεδεμένος Incognito

  • Addicted
  • ******
  • Μηνύματα: 2810
  • Φύλο: Γυναίκα
Απ: Σογια
« Απάντηση #4 στις: Δεκέμβριος 09, 2012, 04:29:31 μμ »
Δεν κατάλαβα το προιόν αυτό περιέχει και πτωματόσκονη? Ή σου προτείνει να το μαγειρέψεις με ζωμό?

Αποσυνδεδεμένος fani7

  • Addicted
  • ******
  • Μηνύματα: 2608
  • Φύλο: Γυναίκα
Απ: Σογια
« Απάντηση #5 στις: Δεκέμβριος 09, 2012, 04:57:46 μμ »
Εχει χώρια ένα φακελάκι με πτωματόσκονη, μέσα στο κουτί, και σου προτείνει να βράσεις την σόγια με αυτό  dunno
θυμήσου να θυμάσαι.....

Αποσυνδεδεμένος liliaButterfly

  • Πλήρες μέλος
  • ***
  • Μηνύματα: 151
  • Φύλο: Γυναίκα
Απ: Σογια
« Απάντηση #6 στις: Δεκέμβριος 09, 2012, 06:58:44 μμ »
Εγώ παίρνω αυτήν, και δεν έχει καμιά σκόνη: http://www.fytro.com.gr/42/en/
Την βάζω σε κατσαρόλα με 3πλάσια ποσότητα νερού, την αφήνω στη φωτιά μέχρι να βράσει, μετά την αφήνω να ξεκουρατεί για 10 λεπτά, τη σουρώνω, την ξεπλένω και τη στίβω. Λίγο πολύ ό,τι κι εσύ.
Σήμερα έφαγα κεφτεδάκια, που τα έφτιαξε η μητέρα μου. Ανακάτεψε τον κιμά με μπόλικο ελαιόλαδο, διάφορα μπαχαρικά, φρυγανιά και τον έπλασε κεφτεδάκια. Μετά τα πέρασε από αλεύρι και τα τηγάνισε. Και βγήκαν πάρα πολύ ωραία. Υποθέτω ότι κάτι τέτοιο εννοείς με τα στρογγυλά κομματάκια... question2
The world is just amazing.

Αποσυνδεδεμένος Χλόη

  • Addicted
  • ******
  • Μηνύματα: 2208
Απ: Σογια
« Απάντηση #7 στις: Δεκέμβριος 09, 2012, 07:21:03 μμ »
Φανή, κοκκινιστό κάντο.  Βάλε μπόλικη σάλτσα ντομάτας και σκορδάκι, μπορείς να βάλεις και λιιιιγη κανέλα και ένα φιλαράκι δάφνη.  Και λίγη σάλτσα σόγιας.  Είναι ψιλοάνοστο, οπότε χρειάζεται διάφορα.  Έτσι γίνεται αρκετά καλό.

Αποσυνδεδεμένος fani7

  • Addicted
  • ******
  • Μηνύματα: 2608
  • Φύλο: Γυναίκα
Απ: Σογια
« Απάντηση #8 στις: Δεκέμβριος 09, 2012, 09:34:55 μμ »
 liliaButterfly όχι δεν είναι κιμάς, είναι τόσο μικρά όσα κόβουν το κρέας για τας κεμπαπ
Έκανα την προετοιμασία που έγραψα, μετά τσιγάρισα 2 κρεμμύδια με λίγη πράσινη πιπεριά μαζί με τα μπαχαρικά (μπαχάρι, μοσχοκάρυδο, 1 ξυλαράκι κανέλας, πιπέρι,πάπρικα και 2 φύλα δάφνης), έριξα και την σόγια και τα τσιγάρισα αρκετά. Έσβησα με λίγο κόκκινο κρασί. Έστυψα 4 τομάτες, λίγο βιολογικό κέτσαπ  :)) , μια κουταλιά τοματοπελτέ και περίπου μισό με ένα ποτήρι νερό, έβαλα αλάτι και έβρασα για κάνα δεκάλεπτο. Βγήκε πολύ ωραίο  yum
Όλα αυτά για 200 γραμμάρια σόγιας, τα οποία όπως έγραφε η συσκευασία τα έβρασα για 5 λεπτά σε 2 λίτρα νερό και τα άφησα 15 λεπτά να ξεκουραστούν.
θυμήσου να θυμάσαι.....

Αποσυνδεδεμένος liliaButterfly

  • Πλήρες μέλος
  • ***
  • Μηνύματα: 151
  • Φύλο: Γυναίκα
Απ: Σογια
« Απάντηση #9 στις: Δεκέμβριος 09, 2012, 09:43:55 μμ »
Νόμιζα ότι κι αυτά ήταν σαν κιμάς... Εγώ τότε τι κάθομαι και παιδεύομαι να πλάθω κιμάδες? :P
The world is just amazing.

 

Copyright © χορτοφαγία: στάση ζωής