χορτοφαγία: στάση ζωής



Αποστολέας Θέμα: tarte tatin  (Αναγνώστηκε 2471 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος ToFu

  • www.tofu.gr
  • Addicted
  • ******
  • Μηνύματα: 1669
  • black salt is not black!
    • tofu.gr
tarte tatin
« στις: Σεπτέμβριος 28, 2012, 09:48:10 μμ »
http://wp.me/p1tSLy-3J
Η ταρτ τατέν (tarte tatin) είναι μια κλασσική τάρτα της γαλλικής κουζίνας που γίνεται με καραμελωμένα φρούτα (συνήθως μήλα).

Αποσυνδεδεμένος foxy vegan

  • Διαχειρίστρια
  • Addicted
  • *****
  • Μηνύματα: 8563
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Ανθρωποι-Ζωα-Περιβαλλον: Ειμαστε ΕΝΑ
Απ: tarte tatin
« Απάντηση #1 στις: Σεπτέμβριος 28, 2012, 11:41:14 μμ »
Καλά φαίνεται καταπληκτική!  thumbsup Μπράβο!
Σεξισμός=Ρατσισμός=Σπισισμός
No one is free when others are oppressed.

Αποσυνδεδεμένος Peace_in_the_world

  • Addicted
  • ******
  • Μηνύματα: 1087
  • Φύλο: Γυναίκα
Απ: tarte tatin
« Απάντηση #2 στις: Σεπτέμβριος 29, 2012, 12:03:08 πμ »
Καλά φαίνεται καταπληκτική!  thumbsup Μπράβο!


+1  thumbsup thumbsup  Kαι πάνω που έψαχνα γλυκό χωρίς σοκολάτα, γιατί η σοκολάτα προκαλεί νευρικότητα στον μικρό... Ευχαριστούμε, Τόφου....  :))
Η αγάπη για όλα τα πλάσματα είναι η πιο ευγενική πτυχή της ανθρώπινης ψυχής...

Αποσυνδεδεμένος go vegan

  • Addicted
  • ******
  • Μηνύματα: 1039
  • Question authority!
Απ: tarte tatin
« Απάντηση #3 στις: Σεπτέμβριος 29, 2012, 12:11:20 πμ »
θα δοκιμαστεί άμεσα  clap
(καλέ, τι ωραία ποδιά είναι αυτή?!)

Αποσυνδεδεμένος ToFu

  • www.tofu.gr
  • Addicted
  • ******
  • Μηνύματα: 1669
  • black salt is not black!
    • tofu.gr
Απ: tarte tatin
« Απάντηση #4 στις: Σεπτέμβριος 29, 2012, 08:48:39 μμ »
δοκιμάστε και πείτε μας πώς σας βγήκε... θα έλεγα ότι με μαργαρίνη γίνεται καλύτερα γιατί το λάδι καρύδας γίνεται πέτρα στο ψυγείο
η ποδιά είναι εισαγόμενη και βασικά διαφημιστική :)

Αποσυνδεδεμένος Incognito

  • Addicted
  • ******
  • Μηνύματα: 2810
  • Φύλο: Γυναίκα
Απ: tarte tatin
« Απάντηση #5 στις: Οκτώβριος 01, 2012, 05:09:29 μμ »
δοκιμάστε και πείτε μας πώς σας βγήκε... θα έλεγα ότι με μαργαρίνη γίνεται καλύτερα γιατί το λάδι καρύδας γίνεται πέτρα στο ψυγείο
η ποδιά είναι εισαγόμενη και βασικά διαφημιστική :)

Μμμ, έχω φτιάξει μια παρόμοια αλλά σαν μηλόπιτα αλλά θα δοκιμάσω και αυτή γιατί έχουμε και ένα θέμα με τα καραμελωμένα μήλα (και αχλάδια)!  thank you

Αποσυνδεδεμένος Snapshot

  • New Kid in The Block
  • **
  • Μηνύματα: 84
  • Φύλο: Άντρας
Απ: tarte tatin
« Απάντηση #6 στις: Οκτώβριος 02, 2012, 03:19:54 μμ »
περιμένω να κρυώσουν τα μήλα για να την συνεχίσω την συνταγή

η μόνη διαφορά, δεν έχω ταρτιέρα και θα χρησιμοποιήσω κανονικό αντικολλητικό ταψάκι. Ελπίζω να μην προσβληθεί και να μην θέλει να την φάμε  :))

Αποσυνδεδεμένος ToFu

  • www.tofu.gr
  • Addicted
  • ******
  • Μηνύματα: 1669
  • black salt is not black!
    • tofu.gr
Απ: tarte tatin
« Απάντηση #7 στις: Οκτώβριος 02, 2012, 07:52:42 μμ »
και με ταψάκι μια χαρά θα βγει... για πες μας εντυπώσεις!

Αποσυνδεδεμένος Snapshot

  • New Kid in The Block
  • **
  • Μηνύματα: 84
  • Φύλο: Άντρας
Απ: tarte tatin
« Απάντηση #8 στις: Οκτώβριος 02, 2012, 09:53:13 μμ »
έγραφες στην συνταγή πράσινα μήλα

έβαλα λοιπόν ξινόμηλα και βρήκα το αποτέλεσμα ξινό
Καλύτερα θα ήταν να έβαζα (για τα δικά μου γούστα) κόκκινα μήλα ή αχλάδια ή αχλαδόμηλα. Ζουμερά και γλυκά

Επίσης στο αναποδογύρισμα κάποια μήλα έμειναν στο ταψί και τα μετέφερα στην τάρτα με την σπάτουλα. Μήπως θα ήταν καλύτερα να ψηθεί η τάρτα ανάποδα, δηλαδή με την ζύμη από κάτω;

Αποσυνδεδεμένος go vegan

  • Addicted
  • ******
  • Μηνύματα: 1039
  • Question authority!
Απ: tarte tatin
« Απάντηση #9 στις: Οκτώβριος 02, 2012, 10:24:40 μμ »
ίσως βολεύει να έχει στρωμένη λαδόκολλα από κάτω για να μην κολλάνε..
πάντως απ' ό,τι είδα αυτή η τάρτα έτσι ψήνεται, ανάποδα, και μετά την γυρνάς.

Αποσυνδεδεμένος Incognito

  • Addicted
  • ******
  • Μηνύματα: 2810
  • Φύλο: Γυναίκα
Απ: tarte tatin
« Απάντηση #10 στις: Οκτώβριος 02, 2012, 10:30:16 μμ »
Καλύτερα θα ήταν να έβαζα (για τα δικά μου γούστα) κόκκινα μήλα ή αχλάδια ή αχλαδόμηλα. Ζουμερά και γλυκά

Έχετε και εσείς αχλαδόμηλα?

Αποσυνδεδεμένος Snapshot

  • New Kid in The Block
  • **
  • Μηνύματα: 84
  • Φύλο: Άντρας
Απ: tarte tatin
« Απάντηση #11 στις: Οκτώβριος 02, 2012, 10:38:02 μμ »
Καλύτερα θα ήταν να έβαζα (για τα δικά μου γούστα) κόκκινα μήλα ή αχλάδια ή αχλαδόμηλα. Ζουμερά και γλυκά

Έχετε και εσείς αχλαδόμηλα?


γιατί στο πηγάδι κατουρήσαμε;  nanana

φέρνουν στις λαικες και τα sm από την Βέροια

Αποσυνδεδεμένος Snapshot

  • New Kid in The Block
  • **
  • Μηνύματα: 84
  • Φύλο: Άντρας
Απ: tarte tatin
« Απάντηση #12 στις: Οκτώβριος 02, 2012, 10:39:19 μμ »
ίσως βολεύει να έχει στρωμένη λαδόκολλα από κάτω για να μην κολλάνε..
πάντως απ' ό,τι είδα αυτή η τάρτα έτσι ψήνεται, ανάποδα, και μετά την γυρνάς.

Αυτό με την λαδόκολλα είναι καλή ιδεα
η τάρτα είναι πολύ εύκολη, θα την ξαναφτιάξω με λαδόκολλα και σίγουρα όχι με πράσινα μήλα

Αποσυνδεδεμένος ToFu

  • www.tofu.gr
  • Addicted
  • ******
  • Μηνύματα: 1669
  • black salt is not black!
    • tofu.gr
Απ: tarte tatin
« Απάντηση #13 στις: Οκτώβριος 03, 2012, 01:44:30 πμ »
Μήπως θα ήταν καλύτερα να ψηθεί η τάρτα ανάποδα, δηλαδή με την ζύμη από κάτω;
μα το ιδιαίτερο αυτής της τάρτας είναι ότι είναι ανάποδη!

όσο για τα μήλα, εγώ είχα βάλει 2 κόκκινα και τα υπόλοιπα ξινά. γενικώς μου αρέσει το ξινό ως γεύση και το προτιμώ απ' το πάρα πολύ γλυκό που σε λιγώνει...

Αποσυνδεδεμένος go vegan

  • Addicted
  • ******
  • Μηνύματα: 1039
  • Question authority!
Απ: tarte tatin
« Απάντηση #14 στις: Οκτώβριος 03, 2012, 09:37:54 μμ »
την έκανα (με κεράσια) και βγήκε φοβερή!
 thank you

 

Copyright © χορτοφαγία: στάση ζωής