Το πιάτο το δοκίμασα όταν ήμουν φαντάρος και είναι γελοιωδώς πανεύκολο. Συστήνεται για τους τεμπέληδες (σαν εμένα :Ρ ) και όσους γυρνάνε μεσημέρι απ' τη δουλειά...
Κανονικά στην Κάρπαθο το φτιάχνουν με χειροποίητα μακαρόνια, αλλά επειδή είμαι σκράπας στα ζυμάρια χρησιμοποίησα κλασικά μακαρόνια του εμπορίου.
Υλικά για 2 "καλές" μερίδες:
- 1/2 πακέτο μακαρόνια (σπαγγέτι ή κοφτά. Οι Καρπαθιές τα φτιάχνουν περίπου όπως τα κοχύλια)
- 2-3 μεγάλα κρεμμύδια
- Μπόλικο ελαιόλαδο (τα κρεμμύδια καραμελώνουν και το ρουφάνε)
- Νερό
- Αλατοπίπερο
Εκτέλεση:
- Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τα μακαρόνια
- Παράλληλα σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια με το λάδι και το πιπέρι μέχρι να πάρουν κεχριμπαρένιο χρώμα ή ακόμα καλύτερα της καραμέλας (κοινώς να τα κάψουμε)
- Σουρώνουμε τα μακαρόνια και τα ρίχνουμε μέσα στα κρεμμύδια. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να πάει το κρεμμύδι παντού
- Σερβίρουμε σε ένα πιάτο, καθόμαστε κάτω και τα χλαπακιάζουμε
Υ.Γ. Για όσους τρώνε τυρί είναι τέλειο. Με Vegan τυρί δεν έχω δοκιμάσει