χορτοφαγία: στάση ζωής



Αποστολέας Θέμα: Χούμους από ρεβύθια  (Αναγνώστηκε 5245 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος ilaeira

  • Addicted
  • ******
  • Μηνύματα: 1077
  • Φύλο: Γυναίκα
Απ: Χούμους από ρεβύθια
« Απάντηση #45 στις: Ιούλιος 18, 2013, 04:44:48 μμ »
Τελευταία έχω πάντα στο ψυγείο χούμους με ψητές πιπεριές Φλωρίνης. Το τρώμε όλες τις ώρες: σε αρμυρά κρακεράκια, μαζί με ελιές ή κάππαρη, σε σαντουϊτσάκια... Το φτιάχνω με έτοιμα βρασμένα ρεβίθια και έτοιμες ψητές πιπεριές, οπότε είναι πανεύκολο. Δεν παίρνω έτοιμο χούμους, κάπως μου φαίνεται το έτοιμο. Μόνο τα ρεβίθια.

Αποσυνδεδεμένος VeganMama

  • Sr. Member
  • ****
  • Μηνύματα: 357
  • http://veganmama.gr
    • VeganMama
Απ: Χούμους από ρεβύθια
« Απάντηση #46 στις: Ιούλιος 19, 2013, 11:12:50 πμ »
Linaki, δες και αυτή τη συνταγή. Δεν έχει ξύδι.
http://veganmamagr.blogspot.gr/2013/01/blog-post.html

Φυσικά μπορείς να αντικαταστήσεις λίγο ελαιόλαδο με ζουμάκι στο οποίο βράσανε τα ρεβύθια. Αν έχεις χύτρα, τα μουλιασμένα ρεβύθια βράζουν σε 40-45 λεπτά (και μετά αφήνεις τη χυτρα κλειστη πανω στο ματι μεχρι να κρυωσει)

Αποσυνδεδεμένος ToFu

  • www.tofu.gr
  • Addicted
  • ******
  • Μηνύματα: 1669
  • black salt is not black!
    • tofu.gr
Απ: Χούμους από ρεβύθια
« Απάντηση #47 στις: Ιούλιος 19, 2013, 01:11:55 μμ »
Αν έχεις χύτρα, τα μουλιασμένα ρεβύθια βράζουν σε 40-45 λεπτά
αυτό εξαρτάται και από τη χύτρα και από τα ρεβύθια. η δικιά μας τα βράζει σε 15 λεπτά...

Αποσυνδεδεμένος VeganMama

  • Sr. Member
  • ****
  • Μηνύματα: 357
  • http://veganmama.gr
    • VeganMama
Απ: Χούμους από ρεβύθια
« Απάντηση #48 στις: Ιούλιος 19, 2013, 07:32:04 μμ »
Ελα βρε! Τί μαρκα ειναι; Σε ποσες ατμοσφαιρες μαγειρευει;

Αποσυνδεδεμένος Incognito

  • Addicted
  • ******
  • Μηνύματα: 2809
  • Φύλο: Γυναίκα
Απ: Χούμους από ρεβύθια
« Απάντηση #49 στις: Ιούλιος 19, 2013, 08:15:22 μμ »
Αν έχεις χύτρα, τα μουλιασμένα ρεβύθια βράζουν σε 40-45 λεπτά
αυτό εξαρτάται και από τη χύτρα και από τα ρεβύθια. η δικιά μας τα βράζει σε 15 λεπτά...

:O

Αποσυνδεδεμένος Linaki

  • New Kid in The Block
  • **
  • Μηνύματα: 71
  • Φύλο: Γυναίκα
Απ: Χούμους από ρεβύθια
« Απάντηση #50 στις: Ιούλιος 20, 2013, 12:20:25 μμ »
Καλημέρα, ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Έχω χύτρα καλή fishler αλλά δεν την έχω χρησιμοποιήσει ποτέ. Να περάσει η σεζόν και θα μάθω πολλά με εσάς  yum Τα όσπρια συνήθως τα κάνω σε απλή κατσαρόλα για να χυλώνουν (σούπα). Τώρα με το χούμους και το φακόρυζο μου φαίνεται πρέπει να μάθω και τη χύτρα. 45' κάνει να γίνει η σούπα η φακή στην κατσαρόλα. Για ρεβύθια δεν θυμάμαι.
People don't want to hear the truth because they don't want their illusions destroyed...

Αποσυνδεδεμένος gypsy

  • Θαμώνας
  • *****
  • Μηνύματα: 503
Απ: Χούμους από ρεβύθια
« Απάντηση #51 στις: Ιούλιος 27, 2013, 05:26:08 μμ »
Off topic: Σε νησί δουλεύεις Λινάκι και είσαι μες στην τσίτα τώρα καλοκαίρι; Σόρυ αν το έχεις ξαναναφέρει αλλά δεν το έχω συγκρατήσει..

Αποσυνδεδεμένος VeganMama

  • Sr. Member
  • ****
  • Μηνύματα: 357
  • http://veganmama.gr
    • VeganMama
Απ: Χούμους από ρεβύθια
« Απάντηση #52 στις: Ιούλιος 31, 2013, 09:39:24 πμ »
Χυτρα fissler εχω και γω λινάκι.
Σου γραφω χρονους στη θεση Ι. Μετρας χρονο αφου χαμηλωσεις εστια. Οταν τρλειωσει ο χρονοσ κλεινεις το ματι κ αφηνεις να κρυωσει ( δηλ μεχρι να πεσει η βαλβιδα του χερουλιου.

Ρυζι αναποφλοιωτο: 7 (1 κουπα μαζι με 2 κουπες νερο)
Μαυροματικα: 15 στον ατμο (χρησιμοποιεις τριποδα κ καλαθακι ωστε να μην βραχουν)
Φακες: 22-25 σε νερο, 40-45 στον ατμο (πολυ ωραιες για μπιφτεκια κ σαλατες)
Ρεβυθια: 40-45 σε νερο ( παραλληλα στον ατμο βαζεις φακες)

 

Copyright © χορτοφαγία: στάση ζωής
Contact