χορτοφαγία: στάση ζωής



Αποστολέας Θέμα: Mantarli Tas kebap  (Αναγνώστηκε 881 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος manthos_vg

  • New Kid in The Block
  • **
  • Μηνύματα: 47
  • Φύλο: Άντρας
  • Meat is murder and makes cooking boring!
Mantarli Tas kebap
« στις: Οκτώβριος 06, 2008, 02:03:16 πμ »
Είμαι γνωστός λάτρης της τουρκικής κουζίνας και γι'αυτό παραθέτω την συνταγή για το Τας Κεμπάπ από μανιτάρια.

Υλικά:
1/2 κιλό Μανιτάρια
Λευκό κρασί ή ξύδι
1 μεγάλο κρεμμύδι
Καυτερές πράσινες πιπεριές κέρατο
1 1/2 κουταλιές σούπας βούτυρο φυτικό
100 γρ. πελτές ντομάτας
Μαΐντανος
Μοσχοκάρυδο
Κανέλα
Μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο
Κόκκινο καυτερό πιπέρι (σε οριεντάλ αγορές ζητήστε pul biber)
Αλάτι, Πιπέρι

Αφήνουμε τα μανιτάρια στο λ.κρασί/ξύδι για λίγη ώρα. Μετά σωτάρουμε τα κρεμμύδια, τις πιπεριές και τα μανιτάρια στο φυτικό βούτυρο. Ύστερα, προσθέτουμε τον πελτέ, νερό και τα μπαχάρια. Προσθέτουμε, τέλος, μαΐντανό και ελαιόλαδο. Μετά από λίγη ώρα είναι έτοιμο. Μπορούμε να σερβίρουμε με σαντέ πιλάφ (ρύζι για πιλάφι, σωταρισμένο σε φυτικό βούτυρο για 2 λεπτά και μετα βρασμένο σαν κανονικό πιλάφι με ζωμό βιολογικό λαχανικών Κnorr που είναι και βίγκαν) ή να φτιάξουμε ένα ωραιότατο γιαουρτλού τας κεμπαπ, προσθέτοντας απλά γιαούρτι σόγιας παγωμένο. Το καυτό κεμπάπ με το παγωμένο γιαούρτι κάνουν πολύ ωραία αντίθεση.

 

Copyright © χορτοφαγία: στάση ζωής