χορτοφαγία: στάση ζωής



Αποστολέας Θέμα: Αγγινάρες με κουκιά  (Αναγνώστηκε 868 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος blueheart

  • Powered by Tofu
  • Συντονίστρια
  • Addicted
  • *****
  • Μηνύματα: 2225
  • Φύλο: Γυναίκα
  • The Spaghetti Incident?
    • VegLite
Αγγινάρες με κουκιά
« στις: Σεπτέμβριος 26, 2008, 11:28:33 πμ »
Υλικά

1 1/2 κιλό κουκιά
10 αγκινάρες
1/2 κούπα μαϊντανό
1 κούπα ελαιόλαδο
6 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1/2 κούπα άνηθο ψιλοκομμένο
χυμό ενός λεμονιού
500 γρ. αρακά
1 κουταλιά της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
αλάτι - πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζουμε σ' ένα μπολ το αλεύρι και λίγο νερό και τα ανακατεύουμε. Αφαιρούμε τα σκληρά φύλλα από τις αγκινάρες, κόβουμε το πάνω μέρος και τα κοτσάνια τους ώστε να μείνουν μόνο με τις βάσεις τους. Με ένα κουτάλι αφαιρούμε όλο το εσωτερικό. Τρίβουμε την αγκινάρα με ένα λεμόνι και τη βάζουμε στο μπολ με το αλευρόνερο, για να μη μαυρίσει. Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα το λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια. Κόβουμε τα κουκιά στη μέση και τα βάζουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε και τον αρακά και ρίχνουμε 1 κούπα καυτό νερό. Παίρνουμε τις αγκινάρες και τις τοποθετούμε επάνω από όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ρίχνουμε πασπαλίζοντας τον άνηθο και το μαϊντανό, το αλάτι και το πιπέρι. Σκεπάζουμε το φαγητό και σιγοβράζουμε για περίπου μία ώρα. Αφού βράσει, περιχύνουμε το χυμό λεμονιού και σερβίρουμε.

 

Copyright © χορτοφαγία: στάση ζωής
Contact