χορτοφαγία: στάση ζωής



Αποστολέας Θέμα: Μελιτζάνες παπουτσάκια  (Αναγνώστηκε 1494 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος blueheart

  • Powered by Tofu
  • Συντονίστρια
  • Addicted
  • *****
  • Μηνύματα: 2225
  • Φύλο: Γυναίκα
  • The Spaghetti Incident?
    • VegLite
Μελιτζάνες παπουτσάκια
« στις: Αύγουστος 05, 2008, 01:05:24 μμ »
8 μελιτζάνες
1 πακέτο κιμά σόγιας
4 ξερά κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 ντοματάκι και μια κουταλιά ντοματοπελτέ
λίγο ελαιόλαδο
αλάτι-πιπέρι

για τη μπεσαμέλ
γάλα σόγιας, φυτικό βούτυρο, αλεύρι και μπαχαρικά


Πλένουμε και καθαρίζουμε τις μελιτζάνες. Κόβουμε τις μελιτζάνες σε φέτες πάχους 2-3 εκατοστών. Τις πασπαλίζουμε με αλάτι και τις αφήνουμε να στραγγίσουν. Μουλιάζουμε τον κιμά σόγιας και στραγγίζουμε. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τον κιμά σόγιας κι ανακατεύουμε. Προσθέτουμε λίγο νερό, το ντοματάκι, τον ντοματοπελτέ το αλατοπίπερο και τον μαϊντανό. Κλείνουμε την κατσαρόλα κι αφήνουμε να σιγοβράσει ο κιμάς για περίπου μία ώρα. Σε ένα άλλο κατσαρολάκι βάζουμε 3 κουταλιές φυτικό βούτυρο και ζεσταίνουμε το γάλα. Μόλις ζεσταθεί το γάλα αρχίζουμε να προσθέτουμε σιγά σιγά αλεύρι προσέχοντας μη δημιουργηθούν σβόλοι. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά μας κι ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι το μείγμα μας να γίνει κρέμα. Πλένουμε ξανά τις μελιτζάνες, τις στίβουμε και τις τηγανίζουμε ελαφριά μέχρι να ροδίσουν. Σε ένα ταψί στρώνουμε τις μελιτζάνες, τις γεμίζουμε με τον κιμά και καλύπτουμε με τη μπεσαμέλ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου μισή ώρα.

Καλή όρεξη!!!



Αποσυνδεδεμένος maroulaki

  • Θαμώνας
  • *****
  • Μηνύματα: 673
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Vegan. Because the alternative is unthinkable.
Απ: Μελιτζάνες παπουτσάκια
« Απάντηση #1 στις: Σεπτέμβριος 02, 2010, 03:53:01 μμ »
Μπορούμε στην μπεσαμελ αντι για γάλα σόγιας να βάλουμε γάλα αμυγδάλου ;
"Our lives begin to end, the day we become silent about things that matter."
"Οι ζωές μας τελειώνουν όταν σιωπούμε για πράγματα που έχουν σημασία."

Αποσυνδεδεμένος fani7

  • Addicted
  • ******
  • Μηνύματα: 2608
  • Φύλο: Γυναίκα
Απ: Μελιτζάνες παπουτσάκια
« Απάντηση #2 στις: Σεπτέμβριος 02, 2010, 03:57:32 μμ »
Στις κρέμες είτε αλμυρές είτε γλυκές προτιμώ να ανακατεύω τα γάλατα γιατί όταν βάζω μόνο σόγιας ή μόνο αμυγδάλου μου φαίνεται ότι έχει μια έντονη γεύση.
θυμήσου να θυμάσαι.....

Αποσυνδεδεμένος Δεινομάχη

  • Addicted
  • ******
  • Μηνύματα: 2283
  • κάνε κάτι μικρό σήμερα, αντί να σκέφτεσαι αιωνίως
Απ: Μελιτζάνες παπουτσάκια
« Απάντηση #3 στις: Σεπτέμβριος 02, 2010, 03:58:07 μμ »
φυσικά!  και γάλα από κάσιους και ό,τι άλλο θέλεις.

αν δεις ότι δεν σου πήζει, ή αν βιάζεσαι, διαλύεις λίγο κορν φλάουρ σε κρύο νερό ή γάλα, και το προσθέτεις στο κατσαρόλι ενώ ανακατεύεις τη μπεσαμελ. υπολόγισε 1 κ. σούπας για κάθε μισό λίτρο μπεσαμέλ.
A small change in my life today is better than ages of well-intentioned thinking.

Αποσυνδεδεμένος maroulaki

  • Θαμώνας
  • *****
  • Μηνύματα: 673
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Vegan. Because the alternative is unthinkable.
Απ: Μελιτζάνες παπουτσάκια
« Απάντηση #4 στις: Σεπτέμβριος 02, 2010, 04:00:41 μμ »
ευχαριστώ τα κορίτσια μου rose
"Our lives begin to end, the day we become silent about things that matter."
"Οι ζωές μας τελειώνουν όταν σιωπούμε για πράγματα που έχουν σημασία."

 

Copyright © χορτοφαγία: στάση ζωής
Contact